Beneficiile jocurilor video

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4753

Voteaza & Distribuie

Descriere

Am tot auzit de-a lungul timpului, ba la televizor, ba la radio, ba am citit prin ziare sau pe internet, ca jocurile video sunt daunatoare si cel mai mare rau pe care il pot face e acela de a ostraciza individul din societate.

Exista o mare dezbatere in ceea ce priveste argumentele pro si contra jocurilor video. Parintii, de obicei, sunt cei care gasesc ca acestea sunt mai multe daunatoare decat folositoare pentru copiii lor si fac eforturi pentru a-i tine departe de televizor si de consolele de joc. Cu toate acestea, ceea ce ar trebui sa faca este sa reduca sau sa modereze timpul petrecut pentru aceasta activita, mai degraba decat de a-i pune capat cu totul. Jucate cu moderatie, jocurile video ofera avantaje la care probabil parintii nici nu se gandesc.

Efectele pozitive ale jocurilor video
Distragerea atentiei de la durere
S-a dovedit ca jocurile video au un efect pozitiv asupra persoanelor care sufera de boli sau de leziuni. Ii tine ocupati si le distrage atentia de la durere si disconfort. De fapt, in inreaga lume exista spitale care incurajeaza nu numai copii, ci chiar si adultii care trec prin tratamente dureroase, sa-si petreaca timpul jucandu-se.

Dezvoltarea abilitatilor sociale
Paradoxal, se spune despre aceste jocuri ca ostracizeaza individul de societate, Insa exista mai multe care necesita o alta persoana pentru a putea juca o partida. Prin implicarea unui alt membru in echipa, copiii isi perfectioneaza abilitatile sociale. In urma mai multor cercetari s-a observat ca jocurile video i-ar putea ajuta pe copiii cu tulburari de atentie, in special in dezvoltarea abilitatilor sociale.

Imbunatatirea abilitatilor motorii
S-a constat ca prin folosirea jocurilor video, precum si al celor de pe calculator, abilitatile motorii ale jucatorilor s-au imbunatatit, separat de accesoriile de coordonare a manilor cu ochii. Acesta este motivul pentru care multe departamente medicale le folosesc ca parte a fizioterapiei pentru persoanele care sunt inca in convalescenta dupa leziuni fizice.

Construirea increderii de sine
Studiile au ajuns la concluzia ca jocurile video sau jocurile online, in special cele in care sunt implicati si alti jucatori, contribuie la castigarea increderii in sine a jucatorului. Pe masura ce un copil castiga in fata celorlalti participanti, in special pe o perioada lunga de timp, nivelul sau de incredere sporeste nu numai in fata televizorului, ci si in lumea exterioara.

Inculcarea capacitatii de decizie si a creativitatii
Pe masura ce jucatorul evolueaza intr-un joc video trebuie sa ia diverse decizii pentru a castiga. Facand asta de mai multe ori, i se intipareste in minte obiceiul de a gandi rapid si de a lua cea mai buna hotarare pentru el.. De asemenea, il invata sa gandeasca pe loc, deoarece obstacolele si pericolele apar repede si fara sa urmeze o ordine specifica. De asemenea, jocurile video maresc nivelul de creativitate si ii imprima jucatorului un gust pentru grafica, design si tehnologie.

Benefice din punct de vedere academic
Multe studii indica faptul ca jocurile video s-au dovedit benefice din punct de vedere academic. Ajuta la competentele lingvistice si la matematica. In plus, multe sunt inspirate din istorie, geografie, politica etc. Jucandu-se, va contribui la cultura sa generala, voluntar sau involuntar.