3 suplimente care contribuie la arderea grăsimilor

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisuplimente alimentare
Ultima actualizareLuni 6 aprilie 2020
Vizualizari750

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fie că vrei să scapi de acea grăsime inestetică din jurul taliei, sau vrei să îţi evidenţiezi mai bine muşchii lucraţi din greu la sală, trebuie să înţelegi că acest lucru nu se realizează atât de uşor. Uneori nu este suficient doar să mâncăm ce trebuie şi să facem sport, mai este nevoie şi de un alt element. Acesta îl reprezintă suplimentele alimentare. Iar mai jos vom puncta câteva din cele care contribuie la arderea grăsimilor din corp.

Suplimente cu ceai verde/cafe

Facem referire atât la suplimentele ce conţin ceai verde cât şi cafea, deoarece substanţa cu efect în arderea grăsimilor, şi anume cofeina se găseşte în ambele plante. Pe lângă cofeină în ceaiul verde mai întâlnim EGCG (epigallocatechin gallate), L-teanină, care au de asemenea rol în reducerea grăsimii. Acest lucru este posibil şi demonstrat ştiinţific prin următoarele efecte pe care ceaiul verde le are:

  • Creşte rata metabolică având efect termogenic
  • Ajută la creşterea forţei şi rezistenţei fizice
  • Reduce grăsimea viscerală şi inflamaţia din organism

Cafeaua, pe lângă cofeină, care este cea mai studiată substanţă din conţinutul acesteia, mai întâlnim teobromină,teofilină, acid clorogenic. Şi aceste substanţe sunt tot stimulanţi care ajută la creşterea ratei metabolice, la un consum crescut de energie şi la reducerea grăsimii corporale.

Modul prin care cofeina acţionează în corpul nostru este prin blocarea unui neurotransmiţător inhibitor numit adenozină şi astfel în corpul nostru se eliberează o cantitate mai mare de dopamină şi norepinefrină (noradrenalină), ceea ce ne face să fim mai energici şi mai activi. Astfel se poate creşte rata performanţei fizice cu 11-12% şi implicit un consum mai crescut de calorii.

Suplimente proteice

Unul dintre cele mai frecvente sfaturi pe care le primim atunci când dorim să pierdem din grăsimea corporală este acela de a creşte cantitatea de proteină pe care o consumăm. Dar uneori acest lucru este destul de dificil de realizat prin alimentaţie şi atunci soluţia salvatoare o găsim în suplimentele proteice. Cele mai cunoscute, dar şi cele mai eficiente sunt pudrele proteice extrase din lactate, în special din zer. S-a demonstrat ştiinţific ca acestea ajută la constuirea unei mase musculare fără grăsime, la reducerea cantităţii de grăsime din zona taliei, la recuperarea rapidă după antrenamente.

În funcţie de cantitatea de proteină conţinută şi capacitatea de absorbţie a organismului avem:

  • Concentrate proteice (60-80% proteină, restul carbohisdraţi şi grăsimi)
  • Izolate proteice (90-95% proteină)
  • Hidrolizate proteice (90-95% proteină şi o rată mai bună de absorbţie)

Există şi pudre proteice extrase din plante. Cel mai indicat în această categorie este să alegeţi suplimente ce conţin extrase proteice din mai multe surse (ex.orez+mazăre) pentru a conţine toţi aminoacizii esenţiali

Suplimente pe bază de L-carnitină

L-carnitina este un aminoacid neesenţial care este produs în corpul nostru cu ajutorul L-metioninei şi L-lizinei şi are rol în metabolizarea grăsimilor prin transportul acestora la nivel celular, în mitocondrie, care o transformă în energie. Iată de ce suplimentarea cu L-carinitină poate fi de un real folos în reducerea considerabilă a depozitelor de grăsime din organism, aceastea urmând a fi transformate şi utilizate ca energie.

L-carnitina L-tartrat este forma cea mai eficientă când vine vorba despre arderea grăsimilor din organism. Suplimentele sub formă lichidă sunt cel mai uşor absorbabile, iar administrarea lor dimineaţa şi înainte de antrenament creşte rata de succes a acestora. Doza recomandată este de 3000 de mg şi poate ajunge până la 4000 mg. Bineînteles, ca în cazul tuturor suplimentelor alimentare pe care le luaţi sau intenţionaţi sa le luaţi, este indicat să consultaţi şi un medic.

Trăim într-o lume a vitezei şi a tehnologiei şi suplimentele alimentare fac parte din această lume, completându-ne nevoile cotidiene şi acordându-ne suportul necesar atunci când organismul nostru are nevoie de el. Şi nu uitaţi, suplimentele vin în completarea unui stil de viaţă echilibrat.

Sursa foto: unsplash.com/photos/tY1li9VYJC8