Cum sa compari creditele si la ce te ajuta

Detalii

CategoriiEconomie
Taguricredit
Ultima actualizareJoi 3 februarie 2022
Vizualizari600

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca unele imprumuturi pot parea foarte atractive, prin dobanzile practicate, se poate ca ulterior costul lor sa fie mult mai mare. De aceea, este nevoie de compararea ofertelor bancilor sau institutiilor financiare nebancare, pentru ca oamenii sa vada exact daca isi permit credite rapide sau nu.

Din nevoia de stabilitate, dar si pentru ca respectiva institutie le este familiara, oamenii prefera sa acceseze un alt imprumut de la aceeasi banca sau IFN. Adevarul este ca daca s-ar informa asupra mai multor oferte, pe care ulterior le-ar compara, ar putea descoperi facilitati de mare ajutor: conditii de finantare mai rentabile, eliminarea anumitor comisioane, dobanda zero etc., cu alte cuvinte acele imprumuturi de bani care le aduc cele mai multe beneficii.

Cum se pot compara creditele Vestea buna este ca nu e nevoie ca oamenii sa piarda mult timp pentru a compara creditele. De fapt, nici nu trebuie sa intre pe site-urile tuturor bancilor sau IFN-urilor pentru a face acest lucru. Cei de la Financer ii ajuta pe toti cei interesati de imprumuturi sa scuteasca timp, efort si drumuri in oras pentru a afla detaliile creditelor. Folosind un calculator de credit online, care este gratuit, se pot afla informatii despre multe oferte de credite disponibile in acest moment pe piata.

Astfel, se poate vedea care este cel mai bun imprumut pentru o persoana, in functie de nevoile sale. Tot ce trebuie facut este sa introduca suma pe care doreste sa o imprumute si perioada in care este dispusa sa returneze banii, iar calculatorul prezinta detalii despre ofertele potrivite, indiferent ca este vorba despre credite de nevoi personale, ipotecare etc.

Sunt cateva aspecte la care trebuie o atentie sporita, iar unul dintre ele este nivelul dobanzii, avand in vedere ca fiecare institutie bancara si nebancara are propria politica in aceasta privinta. O dobanda mica poate fi mai atractiva, pentru ca asigura un confort, prin achitarea unor rate mai mici, dar mai exista si alte optiuni de luat in calcul: unele institutii reduc nivelul dobanzilor, iar unele IFN-uri au o strategie foarte avantajoasa pentru clienti, acordand un prim imprumut fara dobanda. Cea mai mica dobanda nu inseamna si cel mai avantajos imprumut, pentru ca aceasta poate veni la pachet cu comisioane mai mari.

Se pot face si simulari atat la creditele in lei, cat si la cele in euro. La acesta din urma se va tine cont de riscul valutar, avand in vedere ca acesta poate avea efecte negative asupra ratei lunare, in cazul salariului in lei.
Avantajele compararii creditelor Prin compararea creditelor, apar numeroase avantaje:

  • o imagine obiectiva si clara asupra tuturor conditiilor de creditare
  • o perspectiva asupra pretului respectivului credit
  • o viziune exacta asupra avantajelor si dezavantajelor fiecarui imprumut, pe termen scurt, mediu si lung;
  • se poate vedea care sunt IFN-urile si bancile ale caror conditii de eligibilitate pot fi indeplinite de o persoana
  • se poate vedea care sunt cele mai avantajoase dobanzi
  • economisirea banilor - acest avantaj apare in urma luarii celei mai convenabile decizii de creditare.

In concluzie, orice produs sau serviciu care este achizitionat in urma unui proces de analiza are mai multe sanse sa fie unul mai bun pentru un cumparator. La fel se intampla si in cazul creditelor, care necesita comparare pentru a-l alege pe cel mai avantajos.