Dezvoltarea unei soluții software in-house este costisitoare, indiferent de mărimea companiei. Costurile se adună constant: procesul de angajare care poate dura foarte mult, salarii, infrastructura IT, licențe și altele. Până și marile companii precum preferă să apeleze la servicii de outsourcing pentru a dezvolta soluții software in-house.
Principalele motive pentru care companiile aleg să angajeze echipe dedicate de software development sunt:
avantaj competițional
timp mai rapid de lansare al produsului/serviciului pe piață
flexibilitate
acces la ultimele tehnologii disponibile
costurile de dezvoltare reduse considerabil.
Conform unui studiu realizat de Deloitte în anul 2020 (2020 global outsourcing survey, Deloitte) cel mai important motiv este cel al costurilor. Din cauza pandemiei peste 70% dintre companii, la nivel global, au ales să angajeze echipe dedicate de software development pentru a-și reduce costurile de dezvoltare de soluții software.
Cum scad costurile de dezvoltare prin intermediul echipelor dedicate de software development?
Cum spuneam mai sus, indiferent de mărimea companiei, o echipă dedicată de software development reprezintă o metodă sigură de reducere a costurilor, dar și de dezvoltare a companiei.
datorită serviciilor echipei dedicate de software development, compania nu trebuie să mai investească în crearea sau extinderea infrastructurii IT, actualizarea licențelor de software sau alte costuri interne;
în timp ce echipa dedicată dezvoltă soluția, angajații companiei se pot concentra pe mentenanță sau alte obiective de business.
De ce este mai bine să alegi o echipă dedicată de software development?
O echipă dedicată de software development este alcătuită din dezvoltatori software, designeri UX/UI, designeri grafici, ingineri QA, manageri de proiect și orice alt tip de expertiză de care are nevoie proiectul tău pentru a fi dus la bun sfârșit.
O astfel de echipă intern este foarte costisitoare și ești nevoit să investești în headhunting pentru a găsi experții cu experiența necesară de care ai nevoie. În același timp, trebuie să iei în calcul și acomodarea lor și cât de bine lucrează împreună.
O echipă dedicată de software development cu experiență va ști ce să facă de la bun început. Din momentul în care ai semnat contractul, echipa va începe să lucreze și să dezvolte soluția ta. Astfel, vei avea o soluție construită pe o arhitectură stabilă, care utilizează ultimele tehnologii disponibile și are posibilitatea de scalare pe viitor, în funcție de gradul de dezvoltare al companiei.
Alți factori prin care o echipă dedicată de software development te ajută să tai din costurile interne
Outsourcing-ul sau echipa dedicată de software development te ajută să scazi din costurile interne. În același timp, scade considerabil timpul de dezvoltare, ceea ce înseamnă că poți să ieși mai repede pe piață cu un nou serviciu sau produs. De asemenea, poți folosi mai eficient resursele financiare și umane. .
Lansare mai rapidă pe piață
Una dintre cele mai mari probleme pe care le rezolvă o echipă dedicată de software development o reprezintă resursa umană, dar și skill set-ul necesar pentru a putea finaliza proiectul cât mai rapid. Datorită faptului că apelezi direct la o echipă cu experiența necesară pentru a putea avea soluția într-un timp cât mai scurt, nu trebuie să mai pierzi timp și resurse financiare căutând oameni pe piață, disponibili să lucreze la proiectul tău. În același timp, câștigi un avantaj competitiv real prin noile servicii sau produse pe care le oferi clienților tăi.
Nu trebuie să mai investești în infrastructură
Un cost foarte mare pentru start-up-uri, dar și pentru companiile mici și medii, o reprezintă infrastructura IT. Atunci când încerci să construiești un departament sau să dezvolți unul deja existent, trebuie să investești și în infrastructura IT, ceea ce înseamnă că îți cresc și costurile de dezvoltare internă. O echipă dedicată de software development va dezvolta arhitectura IT de care ai nevoie fără alte costuri pentru tine.
Scalezi mult mai ușor și mai repede
O dată cu creșterea companiei ai nevoie și de alte resurse pentru a putea susține noile proiecte. O echipă dedicată de software development este mult mai ușor de administrat din acest punct de vedere decât să angajezi intern dezvoltatori software. Motivul este simplu: cu cât te extinzi, cu atât ai nevoie de mai mulți specialiști, însă este posibil ca unele proiecte să dureze mai mult, sau să fie mai costisitoare decât ai estimat.
O echipă dedicată de software development poate fi redusă mult mai ușor, în funcție de nevoile tale și ale proiectului, decât o echipă internă. Această flexibilitate îți permite să vezi că toate proiectele tale vor ajunge pe piață, la un cost de investiție foarte bun, astfel încât să faci profit într-un timp cât mai scurt.