Cum alegem host-ul potrivit pentru site-ul nostru?

Detalii

CategoriiIT
Tagurigazduire web
Ultima actualizareLuni 7 noiembrie 2016
Vizualizari1249

Voteaza & Distribuie

Descriere

Multi neglijeaza acest aspect, dar hostul influenteaza direct comportamentul vizitatorului in site si implicit rata de conversie, fie ca e vorba de un magazine online sau de un site de prezentare. Google recomanda ca raspunsul de la server sa vina in mai putin de 200 de milisecunde.
In general este destul de usor sa satisfacem nevoile unui site de prezentare, asta pentru ca el nu are nevoie de foarte multe resurse. Pentru un site de prezentare putem alege un shared hosting de la un provider local, ce ofera IP dedicat, un spatiu de stocare generos, domenii nelimitate si eventual sa ne asiguram ca nu ne limiteaza in niciun fel. E important de stiut ca in cazul shared hosting-ului trebuie sa ne bazam pe noroc. Daca firma la care am apelat grupeaza foarte multe site-uri pe acelasi server, iar aceste site-uri sunt consumatoare de resurse, asta se va reflecta si asupra site-ului nostru.
Cand vorbim de magazine online, situatia se schimba. Aici trebuie sa fim atenti la urmatoarele particularitati imediat ce am terminat de dezvoltat magazinul nostru:
·Memorie RAM generoasa
·Procesoare pe minim 2 nuclee
·Stocare de minim 20 de GB (magazinele in general utilizeaza mult spatiu la imaginile de diferite tipuri si dimensiuni)
· IP dedicat
· Administrare inclusa ori un panou WHM/cPanel
· Backup zilnic
· Programul departamentului de support
In cazul memoriei si a procesorului, nimeni nu va poate spune cu exactitate ce configuratie sa alegeti. Indicat e sa incepeti cu un plan mic si sa il imbunatatiti in functie de nevoi.
O alta recomandare este sa utilizati provideri locali, din 2 motive:
1. Va adresati publicului din Romania, iar targetarea se va face si dupa IP/locatia serverului
2. Providerii locali au servere in orasele mari din Romania, iar datele transferate intre server si vizitator au de parcurs o distanta considerabil mai mica in comparatie cu serverele straine.
E foarte important sa intelegem urmatoarea ierarhie:
Un server poate gazdui mai multe VPS-uri, iar un VPS implica 1 sau mai multe shared host-uri. Cu cat alegem un element mai jos din aceasta ierarhie, costul scade, dar si performantele la fel. Reciproca este si ea valabila.
Quick info:
Pentru magazinele online trebuie sa stim ca: Prestashop e un devorator pentru baza de date, Magento iubeste Apache-ul, iar OpenCart sta stabil, undeva la mijloc.