De Ziua Educației, ,,exploratorii” se adună în Călărași!

Detalii

CategoriiEducatie, Stiinta
TaguriCalarasi
Ultima actualizareJoi 26 septembrie 2019
Vizualizari780

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aflată la a doua ediție, Conferința ,,Explorator în educație” oferă formare educațională, într-un mod interactiv și accesibil, pe parcursul unei zile întregi. Profesori din județul Călărași și împrejurimi sunt așteptați să participe la cinci traininguri ce explorează startegii și metode didactice inovatoare. Evenimentul are loc la Liceul Tehnologic Nr. 1 Fundulea din județul Călărași și marchează într-un mod inedit Ziua Internațională a Educației, 5 octombrie 2019.

,,Explorator în educație” este o inițiativă dedicată comunității didactice, care asigură un context real de învățare și se concentrează să aducă un impact la nivel local. Un eveniment creativ și accesibil, acesta vine ca răspuns al unei nevoi reale de formare continuă a cadrelor didactice din România și susține colaborarea la nivelul comunității de profesori din școli. Perspectiva construirii unei adevărate rețele educaționale a luat naștere în Brașov anul acesta, când a avut loc prima ediție, ce a adunat peste 100 de participanți din toată țara.

Cele cinci ateliere abordează teme importante în creșterea calității actului educational, bazate pe învățare experiențială și educație nonformală. Metode de combatere ale anlfabetismului functional, crearea unui spațiu securizant în clasă, strategii de comunicare, literația și gestionarea emoțiilor sunt subiectele de actualitate pe baza cărora s-au construit trainingurile. Fiecare atelier vine cu abordări cât mai practice. Noutatea acestei ediții este că o parte dintre ateliere sunt deschise și părinților, iar elevii vor pregăti și ei surprize destinate participanților.
Dacă vă întrebați cu ce au plecat în sălile de clasă profesorii de la primul eveniment, vocile lor se aud în nenumărate forme, iar aici redăm câteva dintre ele: „Am învățat o nouă abordare a procesului de învățare pe care o voi aplica în calitate de cadru didactic, dar și de părinte”, „pot să îmi apropii emoțional elevii prin metode învățate azi”, „exemple practice, concrete, ancorate în realitatea școlii”.

Acest proiect n-ar fi fost posibil fără implicarea partenerilor: Liceul Tehnologic Nr. 1 Fundulea, Asociația Ascendis, Asociația Insight Architect, Cărturești, Editura Humanitas, Editura Publica și Tymbark România.
***

Fundatia Seeding Knowledge a inițiat în 2016 programul de burse Viitor prin Educație pentru a contribui sustenabil la creșterea oportunităților educaționale. Printre alte proiecte ale fundației se mai numară si co-organizarea Festivalului Internațional de Educație – FIEdu din Ploiești, eveniment care a reunit în primii 2 ani peste 1000 de profesori, părinți și copii din întreaga țară. Foarte activă în școlile din sistemul public de învățământ, Seeding Knowledge a demarat și proiecte precum Sănătatea pe bune și ABC-ul Emoțiilor, programe de training ce-și propun să formeze cadrele didactice pe diferite tematici conexe planului cadru prevăzut de Ministerul Educației, iar anul acesta, a demarat la Brașov Explorator în educație, o serie de evenimente destinate profesorilor.