Prânzul este principala masă a zilei, astfel că trebuie să fie hrănitor și să ofere un aport variat de nutrienți. Mâncarea sănătoasă este foarte importantă pentru sănătatea noastră. Pe lângă legume, avem nevoie și de proteine de origine animală. Carnea de pui este una dintre cele mai bune surse de proteine, dar conține și minerale și aminoacizi.
Consumul regulat de pui ajută la menținerea densității osoase și la refacerea țesutului muscular. În plus, conține o cantitate mică de grăsimi, aspect important pentru menținerea greutății și a sănătății sistemului cardiovascular. Toată familia beneficiază de pe urma consumului de pui. Pentru că se poate întâmpla să nu mai știi ce să gătești, ți-am pregătit câteva idei de meniuri delicioase cu carne de pui.
Salată cu ton și pui cu smântână
Un meniu ușor, ideal pentru cei care preferă preparate ușor digerabile, dar și bogate în proteine, constă într-o salată mediteraneană cu legume și ton și o mâncare consistentă din piept de pui cu sos de smântână. Salata se face cu lăptucă, ardei gras, roșii cherry, morcov, năut și, opțional, porumb. Pentru pieptul de pui cu sos îți trebuie un pui de calitate, eventual crescut lent, ciuperci, smântână lichidă, parmezan, usturoi, usturoi și ierburi aromatice. Dacă după aceste două feluri de mâncare simți și nevoia de desert, un salam de biscuiți se dovedește perfect, pentru că este și aromat, și ușor.
Ciorbă de pui și piept de pui fript
Orice meniu echilibrat conține mai multe legume decât carne, de aceea, atunci când faci un fel de mâncare cu carne, trebuie să adaptezi și cantitatea celorlalte preparate astfel încât să mănânci sănătos. O ciorbă din carne de pui cu legume și borș de casă, în care bați câteva ouă, este delicioasă și funcționează excelent ca prim fel. Pieptul de pui fript merge foarte bine cu o salată de varză sau de tomate și castraveți. La desert poți servi câteva clătite cu înghețată. Salată de avocado și pulpe de pui la cuptor
Salata de avocado cu brânză și rucola este delicioasă și mai consistentă decât te aștepți. Dacă nu îți place rucola, poți folosi lăptucă obișnuită. Mai ai nevoie de mozzarella sau alt tip de brânză care îți place, roșii cherry, ceapă verde, sare, piper și ulei de măsline. Al doilea fel constă în pulpe de pui la cuptor, învelite în bacon. Baconul care se topește aduce un plus de grăsime și gust cărnii slabe de pui. Aromatizează pulpele cu rozmarin și cimbru pentru mai mult gust. La desert răsfață-te cu o felie de chec cu multe ouă și frumos colorat cu șofran. Supă grecească cu pui și mâncare de conopidă cu pui
Supa grecească este ușoară, mai ales dacă înlocuiești smântâna cu iaurtul grecesc. Poți folosi orice tip de carne de pui, dar îți recomandăm pieptul și pulpele superioare. Bineînțeles, ai nevoie de lămâi zemoase și ouă proaspete. Supa se gătește repede și se servește caldă. Mâncarea de conopidă cu pui este o masă consistentă, care îți oferă satisfacția gustului tradițional. Ai nevoie de conopidă proaspătă și piept de pui tăiat cubulețe. Servește câteva brioșe la desert și masa este gata. Ciorbă de vițel și paste cu piept de pui și sos de smântână și cașcaval
Ciorba de vițel este una dintre cele mai gustoase ciorbe, dar trebuie să găsești carne de animal tânăr. Carnea de vită poate fierbe prea mult și deveni ațoasă. Pastele cu piept de pui și sos de smântână și cașcaval sunt consistente și gustoase. Încheie prânzul cu un tiramisu sau câteva fursecuri fragede și aromate.
Un prânz în familie merită efortul de a găti preparate gustoase. Ideile de mai sus îți oferă inspirație în momentele în care te întrebi ce să mai gătești pentru tine și cei dragi.