Metode de protectie si curatare a canapelei

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCuratare canapele
Ultima actualizareMiercuri 22 septembrie 2021
Vizualizari513

Voteaza & Distribuie

Descriere

Canapeaua este una dintre cele mai frecvent achizitionate si intalnite piese de mobilier. Fie c-o amplasezi in living, in sufragerie, pe balcon sau in dormitor, aceasta poate suferi in timp o serie de neplaceri, mai ales daca ai copii buclucasi sau animale. De aceea, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci odata cu achizitia unei canapele e sa gasesti metode adecvate de protectie, cat si solutii care sa-ti vina in ajutor sa o cureti cu usurinta, de fiecare data la nevoie. Vei afla toate lucruri in cele ce urmeaza, respectiv cum sa te bucuri de canapeaua ta mai mult timp si s-o mentii fara griji, in perfecta stare.

Metode de protectie a canapelei

Daca tocmai ce ti-ai achizitionat canapeaua visurilor care te impresioneaza prin confort si tesatura fina cu care este prevazuta, cel mai bun lucru pe care-l poti face ca sa te incante o perioada cat mai indelungata e s-o protejezi prin toate metodele potrivite. De exemplu, poti folosi o serie de huse speciale concepute pentru protectia canapelei. Exista atat huse clasice care au scopul de a-i oferi unei canapele simple un design mai deosebit, cat si huse cu proprietati anti-umiditate ce pot preveni infiltrarea lichidelor. Sigur, daca nu ai un buget dedicat pentru achizitia unei huse care poate avea un pret mai ridicat, poti sa iti imbraci canapeaua cu o matura sau o covertura. Desi acest lucru nu-i va oferi o protectie desavarsita, vei putea preveni incidentele care ar putea avea un rezultat mult mai rau.

De asemenea, daca ai animale, poti investi intr-o husa de protectie pentru laterale, respectiv accesorii de protectie cu sistem de ascutire a unghiilor. Pisicile iubesc tesaturile si au obiceiul de a-si ascuti frecvent unghiile de marginile canapelelor. Insa, prin intermediul acestor huse speciale vei putea sa previi atat deteriorarea canapelei cand nu esti cu ochii pe pisica ta, cat si sa-i oferi intreaga dragoste si atentie cuvenita. Chiar daca nu ai animale, dar detii o canapea din piele sau imitatie, trebuie sa stii ca acestea sunt mult mai predispuse deteriorarii si ca aspectul lor poate fi unul neplacut chiar si prin transferul grasimii de pe piele. Asa ca, o husa, e cea mai buna investitie pe care ai putea s-o faci pentru canapeaua ta.

Metode de curatare a canapelei

Curatarea unei canapele poate fi la randul ei o adevarata provocare. Dar nu si pentru tine! In acest sens iti recomandam sa-ti cureti canapeaua periodic, inainte de toate, prin intermediul unor ustensile adresate curatarii tesaturilor. Ca de exemplu, poti apela la o perie speciala sau un astfel de accesoriu ce se poate atasa de teava aspiratorului. La fel de bine ai putea folosi inclusiv un dispozitiv cu aburi pentru curatarea tesaturilor, care va avea capacitatea de a indeparta murdaria si praful, cat si sa dezinfecteze. Iti sugeram sa periezi canapeaua regulat pentru mai multa siguranta.

In cazul in care ai nevoie sa cureti canapeaua si folosesti o solutie de curatare, asigura-te ca aceasta nu contine clor sau alte substante nocive ce ti-ar putea ataca tesatura. De asemenea, daca ai in casa un animal de companie cu par si o canapea din tesatura, trebuie sa stii ca exista foarte multe sanse ca parul sa se impregneze in structura acesteia. Evita sa cureti tesatura cu produse umede inainte de a indeparta tot parul. Iar pentru asta poti folosi fie o perie de scame, o perie specializata pentru curatarea parului de animale, fie un astfel de aparat.

Apeland la o serie de masuri si metode de protectie, respectiv de curatare a canapelei, te vei putea bucura de o canapea comoda si care-si va pastra pe deplin aspectul estetic, timp de ani la rand.