Top 5 trucuri pentru a-ți găsi un job într-o multinațională

Detalii

CategoriiEconomie
Tagurijob
Ultima actualizareJoi 30 ianuarie 2020
Vizualizari1933

Voteaza & Distribuie

Descriere

Obținerea unui loc de muncă într-o companie multinațională este un obiectiv la care aspiră aproape orice angajat, la un moment dat, în cariera sa. Fiecare persoană își dorește o poziție de top, un salariu mai mare, beneficii diverse, prime, bonusuri, un program de lucru mai lejer sau să lucreze pentru o firmă de renume, lucruri ușor de obținut în cadrul marilor corporații. Totuși, chiar dacă sunt disponibile o mulțime de joburi la Microsoft România ori în alte multinaționale de succes, procesul de recrutare nu este atât de simplu. Unii reușesc să obțină o slujbă la prima lor încercare, dar alții trebuie să depună mai mult efort, de aceea vom prezenta în continuare câteva trucuri utile pentru atingerea reușitei. Iată despre ce este vorba:

1. Învață o limbă străină

Marile corporații reprezintă un mediu cosmopolit unde lucrează persoane de naționalități diferite. Așadar, este necesar să te poți înțelege cât mai bine cu șefii și colegii tăi, limba engleză la un nivel mediu fiind o adevărată necesitate. Însă, pe lângă engleză, ai putea găsi mult mai ușor un job într-o multinațională dacă știi limba țării în care activează compania mamă sau o altă limbă străină mai puțin cunoscută, cum ar fi germana, suedeza sau poloneza. Nu doar că vei atrage atenția companiilor cu o astfel de abilitate, dar ai șansa de a primi și un salariu mulțumitor, dat fiind faptul că prea puțini candidați se pot descurca să lucreze într-o limbă străină rară.

2. Crește-ți abilitățile personale

Selecția pentru angajarea într-o multinațională durează între 1 și chiar 4 luni, în funcție de posturile disponibile. Comparativ cu firmele românești, marile companii caută să integreze în muncă oameni specializați, potriviți pentru cultura lor internă, deoarece în candidații fără experiență trebuie să investească foarte mult. Din acest motiv, ca să-ți crești șansele de a găsi o slujbă într-o astfel de organizație trebuie să fii cât mai bun în ceea ce faci. Multinaționalele angajează în special persoane care au abilități sau potențial pentru a îndeplini cât mai bine un anumit rol, așa că încearcă să obții cât mai multe calificări în domeniul în care activezi, mergi la specializări, învață cât mai multe despre noile tehnologii, sisteme sau soluții software moderne.

3. Interacționează cu oameni care lucrează în multinaționale

Corporațiile au diferite programe de angajare pe baza recomandărilor primite de cei care lucrează deja în companie. Salariații existenți aduc noi profesioniști, iar în urma acțiunii lor sunt recompensați financiar sau primesc alte beneficii. Acest lucru încurajează angajații să caute candidații potențiali atunci când este disponibil un post vacant. În mod similar, cei care care își doresc un loc de muncă la multinațională pot contacta o cunoștință pentru a se prezenta la companie prin intermediul acesteia. Mai exact, dacă ai prieteni, rude sau alte persoane ce lucrează într-o organizație multinațională, încearcă să afli cât mai multe despre locurile de muncă existente și menționează-le tuturor că te interesează un post în cadrul firmei.

4. Pregătește un CV puternic

La fel ca în cazul tuturor cererilor pentru joburi, CV-urile care conțin informații irelevante sau sunt redactate într-un mod neprofesionist nu vor face o impresie prea bună pe o piață atât de concurențială. De aceea, este important să îți pregătești un CV puternic care să-ți evidențieze punctele forte și realizările obținute în rolurile anterioare. Asigură-te că documentul tău este redactat impecabil, fără nici o greșeală gramaticală, e lizibil și nu are mai mult de două pagini. Ia în considerare faptul că angajatorii apreciază activitățile extracurriculare, precum voluntariatul și notează în CV toate evenimentele la care ai luat parte încă de pe băncile școlii. În ceea ce privește experiența în muncă, pune accent doar pe experiența din domeniul în care activează compania la care vrei să lucrezi și realizările personale, chiar dacă ai lucrat în mai multe medii diferite.

5. Caută o oportunitate de a întâlni un recrutor

Atunci când vrei să obții un job într-o multinațională este esențial să poți intra în legătură cu departamentul de resurse umane al companiei sau o persoană implicată în procesul de recrutare. Pentru asta, participă la târgurile cu locuri de muncă ori evenimente de networking unde este anunțată și prezența marilor organizații, verifică regulat website-ul firmei și aplică la cât mai multe dintre joburile disponibile, indiferent că este vorba de internship-uri, programe de vară sau posturi part-time. Caută să te faci remarcat prin orice modalitate, chiar și prin intermediul rețelelor sociale. Totuși, înainte de a interacționa cu o companie pe social media, asigură-te că profilul tău online este unul profesionist.

Globalizarea și diversificarea geografică împing companiile spre schimbarea structurii și a stilului lor de management. Cu toate că au procese riguroase de selecție, anumite multinaționale apreciază perseverența candidaților și dorința acestora de a se alătura companiei lor. Așadar, creează-ți o strategie atentă și încearcă să beneficiezi de fiecare oportunitate care te-ar putea aduce mai aproape de jobul mult dorit într-o corporație de succes!

Sursa foto: image.freepik.com/free-photo/skeptical-diverse-hr-managers-interviewing-female-applicant-bad-first-impression_1163-4681.jpg