Atunci cand vine vorba de sanatate, trifoiul poarta cu siguranta noroc. Albe sau rosii, semintele de trifoi au actiune tonica asupra intregului organism si pot trata afectiuni diverse, de la bolo ginecologice, pana la spondiloze si reumatism.
Atat trifoiul alb (Trifolium repens) cat si trifoiul rosu (trifolium pratense) reprezinta plante ierbivore intalnite destul de des in flora spontana din Romania. Cele mai importante substante continute de trifoi sunt: cromul, calciul, fosforul, potasiul, magneziul si vitaminele C, B1 si B3. Planteaza seminte de trifoi, fiindca infuziile realizate din aceasta planta au un efect tonix si revitalizant asupra organismului.
Care sunt beneficiile de sanatate ale trifoiului alb?
Semintele de trifoi trebuie plantate primavara 5-25 martie sau vara 10-25 august, doar in zonele umede cu toamne ploioase.
In functie de specie, trifoiul aduce organismului unele beneficii specifice, iar indicatiile terapeutice ale trifoiului alb sunt diferite de indicatiile terapeutice ale trifoiului rosu. Astfel, cu ajutorul semintelor de trifoi alb pot fi preluate florile uscate de trifoi care, datorita, continutului mare de minerale, sunt folosite ca adjuvant, in cazul unor infectii care saracesc corpul de nutrienti.
Acesta este indicat in infectii comune, cum ar fi gripa si raceala pentru ca ajuta la reechilibrarea organismului. Ai nevoie de o lingurita de planta uscata si o cana cu apa pentru a prepara o infuzie. Este indicat sa bei doua-trei cani de infuzie pe zi, pe toata durata bolii, si in perioada de refacere.
Dar ale trifoiului rosu?
Trifoiul rosu are mult mai multe indicatii terapeutice fata de cel alb. Astfel, pentru o buna perioada de timp, trifoiul rosu a fost cunoscut ca aliat al fertilitatii femeilor, datorita continutului de izoflavone. Unele dintre aceste substante, odata ce au fost introduse in organism, ajung sa imite actiunea hormonului sexual feminin (estrogenului). De aceea este recomandat pentru combaterea tulburarilor date de menopauza, mai ales pentru ca nu are efecte negative ca alte formule sintetice administrate in cadrul tratamentelor de substitutie.
De asemenea, datorita fitoestrogenilor din compozitie, florile de trifoi rosu protejeaza oasele si previn demineralizarea acestora odata cu inaintarea in varsta. Este bine de stiut ca, de beneficiile trifoiului se pot bucura si femeile aflate in plina fertilitate, dat fiind faptul ca acesta poate fi folosit ca adjuvant in tratarea afectiunilor ginecologice, prevenind riscul de infertilitate din cauza infectiilor sexuale. In acelasi timp, trifoiul rosu este cunoscut pentru a regla ciclurile menstruale lunare.
In randul barbatilor, trifoiul previne formarea tumorilor maligne, este indicata infuzia consumata zilnic pentru prevenirea cancerului de prostata.
In compozitia trifoiului rosu intra substante precum: acidul salicilic si fenolii, care au un rol antiinflamator asupra articulatiilor, aceasta planta fiind recomandata pentru diminuarea durerilor reumatice date de guta si de spondilita. Totodata, trifoiul rosu are si efect diuretic, fiind util pentru eliminarea excesului de apa din organism.
Persoanele cu predispozitie de formare a cheagurilor de sange pot folosi trifoiul, pentru ca acesta are si proprietati anticoagulante. El repara pielea arsa de soare prin proprietatile sale emoliante si cicatrizante asupra pielii.
Unde gasim seminte trifoi de calitate?
Extractele din flori de trifoi hidrateaza pielea si regleaza secretia de sebum si te pot scapa de acnee, in special de cea cu localizare toracica. Daca vrei sa achizitionezi seminte de trifoi, intra aici si vezi cele mai noi oferte, la preturi accesibile pentru toate buzunarele.
Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing si al serviciilor complementare: web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata. Suntem specializati in programare web, cu experienta semnificativa in PHP, HTML, CSS, Jquery, integrare CMS, integrare aplicatii si revizuire cod.