Colectia de 100 de lucrari originale, in editie limitata "Press enter for heaven", a artistei Marta Mattioli, este disponibila pana pe 21 iunie, la Art Machine, proiect initiat de gruparea artistica Pastila Roz. Acestea pot fi achizitionate de la automatul de tip vending machine amplasat in Bucuresti, in Carturesti Parklake.
Marta Mattioli, nascuta in 1998 in Sansepolcro, Italia, este un artist vizual multidisciplinar cu origini duble, inradacinate in cultura romana si italiana. Practica ei se bazeaza pe diversitatea mediilor disponibile si pe coexistenta realitatii digitale si fizice. Artista, reprezentata de Galeria Strata, este un tanar membru Kinema Ikon si Atelier 35.
Proiectul Art Machine incurajeaza consumul sanatos de arta prin punerea in contact direct a artistilor cu publicul larg. Art Machine creeaza o oportunitate unica de a achizitiona lucrari originale de arta, intr-un format si la un pret accesibil, in acelasi timp oferind expunere si sustinere financiara artistilor implicati in proces. Din iulie 2020, a pus la dispozitia publicului 30 de serii de lucrari originale de la 28 de artisti pe timp de pandemie.
“Art Machine este un automat de tip vending machine care distribuie lucrari de arta originale in schimbul sumei de 10 lei. Fiecare lucrare a fost desenata de un artist si poarta cu ea amprenta personala. Este practic o carte de vizita a artistului creata doar pentru voi. In acest fel va incurajam sa incepeti propria colectie de arta si poate chiar sa schimbati intre voi lucrarile care va plac. Arta tine si de placere, iar, in timp, colectiile pot deveni o oglinda a gustului personal.”, spun Pastila Roz, initiatorii proiectului.
Iar pana pe 18 iunie mai poate fi vizitata expozitia Pastila Roz Things to a void in a black hole vacation la MNtRplusC, spatiul dedicat artei contemporane din cadrul Muzeului National al taranului Roman din Bucuresti, coordonat de Ilina Schileru. Expozitia este formata din doua componente care functioneaza independent: o instalatie mixed media si un film de animatie proiectat in spatiul de expunere iar artistii propun o incursiune metaforica printr-o instalatie sculpturala luminoasa, o excursie care invita la reflectie asupra locului din care nu ne vom mai putea intoarce niciodata.
Instalatia sculpturala urmareste crearea unui volum meditativ, aproape aseptic, construit din siluete umane, lumini, umbre, reflexii si spatiu gol. Personajele sunt prinse in momente la granita dintre relaxare si tensiune. Lumina este elementul care fixeaza si blocheaza in spatiu manifestari care in mod normal au o dinamica temporala, similar tehnicii fotografice, dar in aceasta situatie capata volum.
Expozitia va putea fi vizitata in fiecare sambata, pana pe18 iunie, intre orele 15:00 – 17:00.