Cum alegi agenția imobiliară potrivită nevoilor tale

Detalii

CategoriiRegional
Taguriagentie imobiliara
Ultima actualizareVineri 26 noiembrie 2021
Vizualizari416

Voteaza & Distribuie

Descriere

De multe ori, căutarea unei locuințe pentru cumpărat sau închirierea unui spațiu comercial se dovedesc misiuni extrem de dificile, mai ales dacă nu ai experiență în domeniu. De aceea, ar fi indicat să ceri ajutorul unor experți care cunosc foarte bine piața imobiliară. Pentru a te asigura că ai ales cea mai bună agenție imobiliară, potrivită nevoilor tale, este necesar să iei în calcul mai multe aspecte!

Tipul de servicii


Dacă îți dorești să închiriezi un apartament sau să cumperi un teren, trebuie să ții cont de faptul că aceste două servicii imobiliare sunt destul de diferite, așa că ar fi ideal să optezi pentru o agenție care este specializată într-unul din aceste domenii. Spre exemplu, unele agenții se ocupă exclusiv de ofertele de închiriere, în timp ce altele se ocupă de proprietăți de lux sau spații comerciale. Există și agenții în al căror portofoliu vei găsi atât proprietăți de închiriat, cât și de case de vânzare.

De aceea, înainte de a lua o decizie, încearcă să te documentezi despre tipul de oferte și serviciile pe care le oferă agențiile imobiliare pe care le ai în vizor. Poți face chiar și o listă cu avantajele care ar corespunde nevoilor tale. Spre exemplu, dacă îți dorești să cumperi o vilă exclusivistă, poate ar fi indicat să apelezi la serviciile unei agenții în al cărei portofoliu găsești, în mare parte, doar vile și apartamente premium de vânzare. De asemenea, este important să studiezi foarte bine ofertele și lista de servicii a fiecărei agenții imobiliare pentru că unele au și servicii extra incluse, cum ar fi serviciile de renovări sau amenajări interioare.

Valoarea comisionului

Atunci când alegi să colaborezi cu o agenție de imobiliare, trebuie să îți asumi un cost extra, fie că dorești să închiriezi o casă, fie că dorești să cumper/vinzi o proprietate. Comisionul poate varia de la o agenție la alta, mai ales în funcție de serviciile pe care le oferă. Spre exemplu, comisionul perceput pentru închirierea unui spațiu rezidențial este, de regulă, mai mare decât cel solicitat pentru achiziționarea unui spațiu comercial. Comisionul poate crește și în funcție de serviciile extra pentru care optezi. Spre exemplu, dacă vei beneficia de consultanță, dar și de servicii de property management, atunci costurile vor fi, cu siguranță, mai ridicate. Prin urmare, este necesar să iei în considerare toate aceste aspecte atunci când vei alege agenția imobiliară. Chiar dacă îți dorești să oferi un comision cât mai mic, nu uita să iei în calcul și calitatea serviciilor oferite.

Nivelul de experiență

Un alt lucru pe care ar trebui să îl iei în calcul este experiența agenției imobiliare. Ar fi ideal să ceri ajutorul unor experți care au un portofoliu de clienți vast. Dacă îți dorești să ai cât mai multe opțiuni, dar și oferte cât mai avantajoase, este important să optezi pentru o agenție imobiliară cu vechime în domeniu.

Părerile clienților

Întotdeauna recenzia unui client poate spune multe despre imaginea unei companii, iar același lucru este valabil și în cazul unei agenții imobiliare. Tocmai, de aceea, ar fi indicat să studiezi puțin piața și să accesezi paginile de social media ale agenției cu care ți-ai dori să colaborezi. Citește recenziile și comentariile lăsate de foștii clienți, astfel încât să îți poți face o părere despre calitatea serviciilor oferite de agenția respectivă. În cazul în care experiențele și recenziile negative sunt des menționate în comentariile foștilor clienți, poate ar fi mai bine dacă te-ai orienta către o altă agenție, ale cărei servicii sunt mult mai apreciate.

O altă metodă ar fi să alegi o agenție de imobiliare pe baza recomandărilor făcute de prieteni sau cunoștințe. Dacă aceștia au fost mulțumiți de colaborare, cu siguranță te-ar putea ajuta cu o recomandare, dar și cu informații despre comisionul perceput, dar și despre posibilele servicii extra. De asemenea, înainte de a alege o agenție de imobiliare, ar fi indicat să iei în calcul și beneficiile prin care această firmă se remarcă pe piață, cum ar fi premiile obținute, experiența, dar și aptitudinile de comunicare și negociere ale agenților.

Așadar, colaborarea cu o agenție de imobiliare poate fi cea mai inspirată alegere, dacă îți dorești să economisești timp, energie și bani. Pentru a te bucura de toate aceste beneficii este esențial să studiezi foarte bine piața și să alegi o firmă de încredere, care să aibă o bună reputație în domeniu, mai ales pentru calitatea serviciilor oferite.

Sursa foto: unsplash.com/photos/NpTbVOkkom8