3 aspecte de luat în calcul dacă vrei să organizezi un team building la munte

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguriteam building
Ultima actualizareSambata 10 septembrie 2022
Vizualizari357

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ideea din spatele oricărui teambuilding este aceea de a permite angajaților să se conecteze cu ei înșiși, dar și cu ceilalți membrii ai echipei. Organizarea teambuilding-urilor este cu atât mai importantă cu cât angajații tăi lucrează într-un mediu de lucru de la distanță și nu se cunosc între ei decât prin intermediul ședințelor pe Zoom. Teambuilding-urile se pot organiza pe perioada unui weekend sau se pot extinde pentru o săptămână. Printre cele mai populare sunt cele organizate în natură, la munte, iar dacă este prima dată când vrei să organizezi o astfel de activitate, iată 5 aspecte importante de luat în considerare:

1. Evaluează nevoile echipei tale
În primul rând, trebuie să te asiguri că toți angajații tăi sunt pregătiți pentru un team building la munte. Ia în considerare dacă există persoane cu nevoi speciale sau care se confruntă cu afecțiuni care le pot pune în pericol starea de sănătate (astm bronșic, artrită, hernie de disc) etc. Pe scurt, analizează dacă un team building la munte ar fi varianta potrivită pentru ca angajații tăi să se simtă bine în afara locului de muncă. În caz contrar, poți alege alt loc de organizare. De asemenea, când faci lista cu activitățile din team building, ia în considerare dacă fiecare membru al echipei va dori să participe la exercițiile propuse - nu ar trebui să existe constrângeri sau obligații deoarece acest lucru va genera resentimente și îi va face să fie dezangajați chiar și în sarcinile profesionale după încheierea team building-ului. Dacă te-ai hotărât asupra acestor lucruri, vom trece la următorul aspect.

2. Determină obiectivele teambuilding-ului la munte
În organizarea precisă a team building-ului și activităților implicite constă tot succesul. Deci, determinarea obiectivelor pentru care planifici team building-ul la munte este vitală. Gândește-te care sunt problemele întâmpinate în timpul programului de lucru: există conflicte care împiedică echipele/departamentele să lucreze ca un tot unitar? Intrercomunicarea este slabă? Anumiți membrii se concentrează mai mult pe realizarea individuală decât pe performanța grupului? Răspunsurile la astfel de întrebări te vor ajuta să determini obiectivele exercițiilor de team building.

3. Cazarea angajaților
În mod ideal, toți angajații ar trebui să participe în team building. Dar, cel mai probabil, nu toți vor putea răspunde afirmativ la invitație. Este foarte important să cunoști numărul de persoane care vor lua parte la activitățile din afara locului de muncă pentru a determina tipul de cazare. În cea mai mare parte a timpului, închirierea întregii unități este opțiunea perfectă, dar trebuie să vezi de câte spații de cazare vor fi nevoie. Încearcă să cunoști preferințele de cazare ale angajaților tăi, s-ar putea chiar să fii surprins! Poate majoritatea vor dori să meargă cu cortul la munte, iar rezervarea unei unități de cazare nu va mai fi în plan. Desigur, aceasta este o variantă pentru zilele mai călduroase, pe timpul verii, și nu dacă vrei să organizezi team building-ul iarna.

De asemenea, cunoașterea numărului de angajați care vor participa în team building este esențială și pentru alegerea modalității de transport potrivite. Închirierea unui autocar sigur și confortabil și transportul până la cazare va da tonul atmosferei din teambuilding. Ia în considerare și persoanele care aleg să se deplaseze cu mașina personală.

Sursa foto: shutterstock_1150357262.jpg