5 moduri de a calma durerea în gât la înghițire

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareDuminica 2 octombrie 2022
Vizualizari335

Voteaza & Distribuie

Descriere

O durere în gât se poate manifesta sub mâncărime și iritații. Acesta este simptomul principal pentru o infecție sau gripă virală. Durerea în gât se poate agrava atunci când încerci să înghiți, ceea ce face mai dificil consumul de alimente și lichide.

Chiar dacă o durere în gât în stadiul incipient nu este suficient de gravă pentru un consult medical, este totuși inconfortabilă și te poate împiedica în a avea un somn odihnitor. În schimb, dacă te confrunți cu o durere severă în gât, dacă se agravează sau durează de câteva zile, este o idee bună să programezi un consult medical pentru a discuta despre simptome și tratamentul corespunzător. La domiciliu, poți încerca următoarele remedii pentru a calma durerea în gât la înghițire:

1. Mierea
Mierea amestecată într-un ceai călduț sau luată pe cont propriu este un remediu comun pentru simptomele unei dureri în gât. În multe cazuri, mierea naturală poate fi mai eficientă în calmarea durerii în gât la înghițire decât multe alte remedii tradiționale. Este contraindicată supradozajul cu miere, chiar dacă este benefică pentru sănătate. Pot fi administrate între 1 și 3 linguri de miere pe zi pentru o viață sănătoasă și echilibrată. În schimb, poți lua o lingură de miere și o jumătate de linguriță de scorțișoară pentru o combinație naturală puternică împotriva durerilor în gât.

2. Gargară cu apă sărată
Gargara cu apă sărată și ușor călduță poate ajuta la calmarea durerilor în gât la înghițire și la descompunerea secrețiilor. Este, de asemenea, cunoscută ca metodă benefică pentru eliminarea bacteriilor din gât și prevenirea extinderii infecției. Amestecă o jumătate de linguriță de sare într-un pahar de 250 de mililitri cu apă caldă. Fă gargară pentru cel puțin 30 de secunde sau un minut pentru reducerea inflamației și menținerea gâtului curat.

3. Ceai de mușețel
De-a lungul timpului, ceaiul de mușețel a fost utilizat în scopuri medicinale, inclusiv pentru tratarea durerilor în gât. Mușețelul are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și astringente. De asemenea, inhalarea aburului prin infuzia mușețelului în apă fierbinte poate ajuta la ameliorarea simptomelor unei răceli în stadiul incipient. Consumul de ceai de mușețel poate stimula sistemul imunitar pentru a ajuta organismul să lupte împotriva unei infecții virale care a cauzat durerea în gât.

4. Mentă
Menta sau izma este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a împrospăta respirația și de a da aromă băuturilor de vară, precum limonada. De asemenea, menta are proprietăți antiinflamatorii, precum și unele calități antibacteriene și antivirale. În plus, menta conține compusul de mentol care ajută la subțierea mucusului, la calmarea durerilor în gât și a tusei seci.

5. Usturoi
La rândul său, usturoiul are proprietăți antibacteriene naturale. Acesta conține alicină, un compus cunoscut pentru capacitățile sale de a lupta împotriva infecțiilor. Administrarea suplimentelor alimentare cu usturoi sau introducerea ingredientului în rutina alimentară zilnică poate ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor tractului respirator superior - acestea pot provoca o potențială durere în gât.

La finalul zilei, odihna s-ar putea să fie exact de ceea ce ai nevoie. Pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit și de sănătate, asigură-te că bei multe lichide (nu foarte reci) și că te odihnești din plin. Adresează-te medicului dacă simptomele de durere în gât la înghițire nu se îmbunătățesc sau dacă se agravează.

Sursa foto: shutterstock_1659990880.jpg