5 rețete delicioase de sucuri naturale

Detalii

CategoriiAlimentatie
Tagurisucuri
Ultima actualizareSambata 10 octombrie 2020
Vizualizari562

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă îți dorești să urmezi o dietă alimentară cât mai sănătoasă, încearcă să integrezi în meniul tău cât mai multe fructe și legume proaspete, pline de vitamine și nutrienți. Le poți consuma în salate, deserturi sau diferite mâncăruri, dar și sub formă de sucuri proaspete, ușor de preparat. Un suc de portocale poate fi perfect pentru micul dejun, pentru că îți oferă mai multă energie, însă, acum poți prepara tot felul de sucuri naturale, încercând diferite combinații de fructe și legume. Însă, pentru a savura un suc proaspăt, este necesar să achiziționezi un blender, un robot de bucătărie, sau poți folosi un storcător de citrice de la Carrefour. Bucură-te de vitaminele și mineralele din fructe și legume și prepară cele mai delicioase sucuri, încercând rețetele de mai jos!

Suc de morcov și ghimbir

Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina K și potasiu și îmbunătățesc vederea, așa că este necesar să îi introduci în alimentația ta zilnică. În plus, ghimburul ajută la digestie și reglează nivelul glicemiei, fiind, de asemenea, eficient în calmarea inflamațiilor.

Ingrediente

  • 2 mere, tăiate în felii
  • 5 morcovi, tăiați în bucăți
  • O bucată cam de 1 cm de rădăcină de ghimbir
  • ¼ lamâie, fără coajă.

Mod de preparare

După ce ai curățat fructele și legumele, pune-le pe toate într-un blender sau storcător și mixează-le bine. Dacă vrei ca sucul să fie mai lichid, poți adăuga și puțină apă. La final, bea-l imediat, sau păstrează timp de o zi la frigider.

Suc de citrice

Sucul de citrice este ideal pentru micul dejun, pentru că oferă o doză mare de energie, și în același timp, este foarte bogat în vitamina C. Acest suc conține lime, lămâie, mandarine dar și măr și castravete.

Ingrediente

  • 3 mere
  • 1 castravete
  • 1 lămâie
  • 1 lime
  • 3 mandarine
  • câteva frunze de salată verde.

Mod de preparare

Stoarce citricele, iar apoi toarnă sucul într-un blender. Adaugă în blender feliile de mere, castravetele și frunzele de salată și mixează-le pentru câteva minute. Sucul se servește fresh.

Suc de sfeclă și afine

Sucul de sfeclă are o culoare roz aprins, și este plin de vitamine și de ingrediente cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care te pot ajuta să elimini substanțele toxice din organism. În plus, acest suc îți va oferi instant un plus de energie.

Ingrediente

  • 2 sfecle roșii
  • 2 căni de afine
  • 1 măr
  • 2 morcovi
  • ½ cană de broccoli
  • 1 lămâie fără coajă
  • Cam 1 cm rădăcină de ghimbir
  • ½ -1 cană de apă de cocos.

Mod de preparare

Pentru acest suc este nevoie să tai toate ingredientele în cuburi mărunte, astfel încât să încapă ușor în blender sau în storcător. După ce ai mixat ingredientele, poți să bei sucul imediat, sau îl poți păstra în frigider pentru câteva ore.

Suc de cartof dulce

Cartofii dulci sunt delicioși și sunt disponibili și în magazinele de la noi din țară. În plus, au foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră, iar cercetările recente au demonstrat că un consum regulat de cartofi dulci poate reduce episoadele de hipoglicemie și de rezistență la insulină, în cazul diabeticilor.

Ingrediente

  • 1 măr
  • 2-3 felii de ananas
  • 1 cartof dulce
  • 4 morcovi.

Mod de preparare

Taie mărunt toate ingredientele și pune-le într-un blender sau storcător. Dacă ți se pare că sucul obținut este gros și are textura unui piure, adaugă puțină apă. Această băutură este extrem de bogată în vitamina C și este recomandat să o consumi dimineața, la micul dejun.

Suc cu spanac și castravete

Spanacul este bogat în carbohidrați și fibre insolubile, care susțin sistemul digestiv, previn constipația și mențin senzația de sațietate. În schimb, castravetele este recunoscut pentru proprietățile antioxidante, care contribuie atât la menținerea frumuseții pielii, cât și la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Ingrediente

  • câteva frunze de spanac
  • 4 frunze de varză kale
  • 2 tije de țelină
  • 1 castravete
  • ½ lămâie (fără coajă)

Mod de preparare

Spală bine frunzele de spanac și de varză și pune-le în blender sau storcător, alături de celelalte ingrediente, tocate mărunt. După ce ai obținut sucul, este recomandat să îl consumi pe loc, ca să te bucuri de toate proprietățile sale.

Așadar, toate aceste sucuri naturale sunt bogate în vitamine, fibre și nutrienți, care îți întăresc sistemul imunitar, îți stimulează digestia și îți mențin un nivel optim de hidratare, datorită conținutului ridicat de apă al fructelor și legumelor. Încearcă să introduci în dieta ta săptămânală câte un suc natural, pentru a avea un organism sănătos.


Sursa foto: unsplash.com/photos/DSxurmhrfuc