Cele mai importante beneficii în folosirea SPF-ului

Detalii

CategoriiSanatate
Taguricrema de corp, crema de fata
Ultima actualizareMarti 30 aprilie 2024
Vizualizari627

Voteaza & Distribuie

Descriere

Odată cu venirea aotimpului cald, toată lumea este preocupată de folosirea unei creme cu protecție solară, însă puțini știu că acestea ar trebui folosite în orice sezon pentru protejarea pielii. Așadar, SPF-ul joacă un rol esențial în viața de zi cu zi. O cremă cu factor de protecție ridicat nu doar îți protejează pielea de soare, ci o menține și bine hidratată.

Ce reprezintă numărul SPF?


Acesta arată perioada de timp în care beneficiezi de protecție maximă, fără să te arzi. Alegerea unei creme cu acid hialuronic și factor de protecție solară se face în funcție de ten și de puterea soarelui la care te expui. Totuși, perioada de acțiune a cremei poate să difere în funcție de anotimp, de vreme, dar și de locația geografică.

Cum acționează o cremă de față cu SPF?


Ingredientele active dintr-o crema de fata cu SPF protejează pielea prin absorbția razelor UV, prevenind în mod eficient daunele cauzate de soare. Cantitatea de raze UV filtrate depinde de numărul de SPF al cremei folosite. Așadar, dacă ai pielea mai sensibilă și petreci mult timp în soare este indicat să optezi pentru o crema SPF cu grad maxim de protecție. Ține cont totuși că razele UVB nu pot fi niciodată filtrate în totalitate, de aceea crema trebuie reaplicată la un interval de 2 ore.

Cele mai importante beneficii în folosirea SPF-ului


De-a lungul timpului s-a demonstrat acțiunea benefică a factorului de protecție în ceea ce privește menținerea sănătății pielii. Iată de ce este important să folosim SPF în orice anotimp:

Previne apariția aspectului îmbătrânit al pielii


Din nefericire, este demonstrat faptul că arsurile solare reprezintă 80% din cauzele ce duc la îmbătrânirea pielii. De asemenea, expunerea îndelungată la soare duce la apariția ridurilor și a liniilor fine inestetice.

Previne apariția petelor pe piele


Hiperpigmentarea este o afecțiune a pielii ce are ca rezultat apariția petelor de culoare închisă pe piele. Acestea pot avea forme și dimensiuni diferite și au un aspect foarte neplăcut. Expunerea la soare reprezintă motivul principal ce declanșează această afecțiune.

Previne apariția cancerului de piele


Expunerea la soare fără utilizarea unei creme de protecție UV poate duce la apariția cancerului de piele. În acest sens, este indicat să nu te expui la soare în mijlocul zilei pentru a evita expunerea la radiațiile solare.

Previne apariția arsurilor solare


Arsurile de piele apar tot din cauza expunerii la soare pentru un timp îndelungat. Acestea apar datorită inflamării și deteriorării pielii.

Previne deshidratarea pielii


Dacă stai mult timp în soare, riști să-ti deshidratezi pielea, ceea ce duce la uscarea acesteia și pierderea elasticității favorizând îmbătrânirea prematură a pielii.

În concluzie, este esențial să îți ingrijești pielea în mod corespunzător pentru a te bucura de luminozitatea și sănătatea acesteia.