Cum poţi diminua efectele stresului in 4 pasi simpli!

Detalii

CategoriiSanatate
Taguristres
Ultima actualizareMarti 7 septembrie 2021
Vizualizari595

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ziua de astăzi, indivizii sunt din ce în ce mai stresaţi, din cauza diferiţilor factori, care pot include relaţiile interumane, situaţia locului de muncă sau şcoală, precum şi propriile gânduri negative cu privire la viitor. Toţi aceşti factori pot conduce la declanşarea atacurilor de anxietate, care, de cele mai multe ori, reprezintă o experienţă traumatizantă pentru multe persoane. Pentru tratarea acestor episoade nu este întotdeauna necesară medicaţia, ci autocontrolul.

Cele mai multe persoane încearcă să îşi vindece anxietatea folosind diferite tehnici de relaxare. Aşadar, dacă şi tu te numeri printre persoanele care se confruntă cu o astfel de afecţiune, poţi aplica tehnici de relaxare cu efect în 60 de secunde. Printre cele mai utile metode de calmare în timpul unui atac de anxietate se numără:

1. Respiraţia corectă

În ciuda faptului că poate părea imposibil, un număr mare de oameni respiră incorect. O respiraţie corectă constă în utilizarea muşchiului diafragmei şi folosind inspirarea/ expirarea profundă. După ce te-ai obişnuit cu acest mod de a respira, la debutul unui atac de anxietate, vei putea ştii cum să respiri astfel încât să te poţi calma. Tehnica este foarte simplă: încearcă să inspiri timp de câteva secunde, reţine aerul în plămâni timp de 5 secunde, apoi expiră-l uşor. Repetă acest procedeu până în momentul în care simţi că întregul corp s-a relaxat. De altfel, poţi consuma şi un pahar cu apă.

2. Evita gândurile negative

Majoritatea atacurilor de anxietate sunt declanşate de gândurile negative, acestea fiind principalul factor. În momentul în care simţi că pierzi controlul asupra corpului tău, încearcă să te gândeşti la cele mai fericite momente din viaţa ta. De altfel, încearcă să alungi gândurile intruzive cu privire la propria persoană sau anumite evenimente, care apar de-a lungul zile. În cazul în care acestea se repetă în mod obsesiv, încearcă să te focusezi pe lucrurile care îţi aduc satisfacţie. Activităţile în aer liber au un impact pozitiv asupra stării de bine, iar mişcarea timp de câteva minute, în fiecare zi, pot preveni apariţia unor astfel de gânduri, datorită cantităţii necesare de serotonină produse de creier.

3. Meditează

Meditaţia are un rol important în viaţa ta, datorită faptului că îţi poţi calma rapid întregul organism. Tot ceea ce trebuie să faci este să te aşezi într-o poziţie comodă şi să te concentrezi asupra respiraţiei. Făcând acest lucru, mintea ta se va goli automat de toate gândurile care te deranjează de-a lungul zilei. Totuşi, primele şedinţe de meditaţie pot fi extrem de dificile, din cauza faptului că nu ai control deplin asupra minţii tale. Aşadar, încearcă, pentru început, să meditezi timp de câteva secunde, crescând aceasta durată de la o şedinţă la alta.

4. Interacţionează cu oamenii

În cazul în care eşti o persoană extrovertită, care se calmează doar în urma interacţiunii cu alte persoanei, poţi apela la o persoană apropiată sau la un expert să te îndrume în timpul acestor episoade. Aceștia îţi pot explica modul în care să respiri, să îţi dirijeze gândurile sau chiar să te acompanieze într-o şedinţă de meditație. Interacţiunile interumane au deseori efecte pozitive asupra stării de bine.