Cum să devii un muzician de succes

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriMuzica
Ultima actualizareLuni 27 ianuarie 2020
Vizualizari1031

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cortina se ridică și auzi tonul orchestrei. După cum spunea Victor Hugo, „muzica exprimă ceea ce nu se poate spune prin cuvinte”. Probabil că îți este foarte ușor să te exprimi prin muzică, fie dacă ești talentat la un instrument, fie un solist vocal. Visurile pot deveni realitate dacă lupți pentru ele, iar numele tău poate să strălucească pe un afiș dacă ești îndeajuns de motivat.

Iată patru lucruri pe care trebuie să le faci pentru a deveni muzician profesionist:

1. Practică, practică, practică

Muzicienii de succes își încep adesea cariera fără să știe, chiar de la o vârstă fragedă. Chiar dacă ai trecut de acel punct, există speranță. Ia lecții cu un profesionist și exersează cât mai des. Dacă studiezi deja un instrument, în funcție de nivelul tău, ia în considerare înscrierea într-o trupă sau orchestră. Folosește orice oportunitate pe care o ai pentru a exersa. Iată un sfat: înregistrează-te frecvent și ascultă. Vei fi uimit de ceea ce auzi și vei putea știi la ce mai trebuie lucrat.

Iată o altă idee: înscrie-te la un Conservator - o școală care oferă pregătire specializată pentru muzicieni aspiranți. Dacă studiezi deja aici, asta înseamnă că o să exersezi frecvent și îți vei forma un drum spre succes.

2. Studiază teoria muzicii sau performanța muzicală

O diplomă de licență în muzică este o cerință dacă vrei să devii producător în domeniu sau compozitor. Chiar dacă vrei să devii, mai degrabă, interpret și să faci parte dintr-o orchestră, acest act este necesar pentru credibilitatea ta privind cunoștințele avansate în fața celor cu care dorești să lucrezi.

Cursurile de licență și, mai apoi, de master, te vor familiariza cu muzica modernă, cultura, dar și istoria celei clasice și nu numai. Pe lângă șansa de specializare, vei avea oportunitatea de a studia dirijatul, concertistica și alte opționale, ce te vor ajuta să găsești zona în care vei putea da tot ce este mai bun din tine.

3. Abilități de etică și ambiție

Pentru a lucra ca un muzician profesionist este necesar să o etică a muncii și capacitatea de a lucra sub presiune. Cu alte cuvinte, a fi muzician profesionist înseamnă că trebuie să ai o personalitate puternică.

Muzica și munca legată de aceasta, indiferent dacă ai o pasiune pentru piane și orgi, chitară sau cântatul la voce, trebuie să presupună angajamentul. Pregătirea pentru audiții (probe care sunt o cerință în domeniu) cere practică și dăruire. Studiul intens și practica vor deveni o parte din viața ta. Muzicienii profesioniști nu au un job standard - își iau munca oriunde ar merge.

A învăța să accepți critici înseamnă să ai abilități de auto-analiză. Muzicienii buni trebuie să aibă o modalitate pentru a face față stresului criticilor și eșecurilor ocazionale.

4. Expunere

Cu cât mai mulți oameni îți aud munca, cu atât ai mai multe șanse să găsești de lucru. Expunerea poate lua forma audițiilor, a recitalurilor sau poate chiar a producțiilor muzicale. O altă sursă excelentă pentru a câștiga popularitate? Internetul. Site-uri precum Wix.com și Spotify oferă muzicienilor aspiranți un mediu de distribuire a muzicii lor. Există, de asemenea, YouTube - creează-ți propriul canal și uploadează video-uri acolo.

Concluzionând, munca într-un domeniu care îți aduce plăcere și este o pasiune reprezintă un cadou pe care puțini dintre îl experimentează. Ca muzician profesionist, transpune-ți pasiunea în profesia ta. Cu puțin noroc, cele două vor deveni interschimbabile.


Sursă foto: pinterest.com