Cum să faci mai mult sport: 5 soluții eficiente pentru a te motiva

Detalii

CategoriiSport
Tagurisport
Ultima actualizareJoi 10 martie 2022
Vizualizari468

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ai început vreodată un program de antrenamente fizice, însă ai renunțat după un anumit interval de timp? Dacă răspunsul este unul afirmativ, află că nu ești singura persoană care s-a confruntat cu o astfel de experiență. De cele mai multe ori, renunțarea la sport este determinată de motive precum plictiseala sau lipsa unor rezultate vizibile, pe termen scurt. Pentru a te motiva să continui sesiunile de mișcare, iată o serie de 5 sfaturi inspirate:

1. Setează obiective realizabile

Setează obiective simple, ce pot fi atinse cu ușurință, în funcție de nivelul tău de experiență. Frustrarea poate interveni atunci când îți propui să realizezi mult prea repede anumite progrese, cu toate că nu ești apt din punct de vedere fizic. De aceea, poți renunța mai ușor.

Dacă nu ai mai făcut sport de o bună perioadă de timp, 10 minute de alergare, de două ori pe săptămână, poate fi un obiectiv cât se poate de realist. Un alt obiectiv asemănător: mers pe jos pentru aproximativ 30 de minute, de trei sau patru ori pe săptămână.

Pe termen lung, adică odată cu intrarea ta în formă, poți crește valorile acestor borne pe care dorești să le atingi, deoarece starea fizică bună și tonusul mental excelent îți vor permite acest lucru. Însă trebuie să ai răbdare cu tine și să rămâi constant.

2. Transformă sportul într-o experiență distractivă

Identifică mai multe activități sportive care îți produc plăcere, apoi alternează-le în timpul unei săptămâni, pentru ca sportul să rămână interesant pentru tine. Dacă nu îți place să te antrenezi acasă, fă-ți abonament la un centru în care poți face mișcare alături de alții.

Prieteniile se construiesc în jurul unor pasiuni comune, iar activitățile fizice reprezintă un exemplu cât se poate de interesant, în acest sens, deoarece îmbină utilul (menținerea unei sănătăți fizice și mentale foarte bune) cu plăcutul (socializarea și distracția).

3. Include antrenamentele fizice în rutina zilnică

În caz contrar, o frecvență redusă a sesiunilor de mișcare poate genera o dorință mult mai mare de a renunța la sport. Îți recomandăm să planifici agenda unei noi zile incluzând și antrenamentele în cadrul acesteia, la fel cum ai integra orice altă activitate.

De asemenea, poți face mișcare pe întreg parcursul unei zilei: urcă scările de la birou, în loc să iei liftul; în cazul în care timpul sau vremea bună permit acest lucru, mergi cu bicicleta sau pe jos până la job, în loc să iei mașina sau un mijloc de transport în comun etc

Dacă lucrezi de acasă, este mult mai simplu să aloci un anumit interval de timp (preferabil, în prima parte a zilei) pentru o sesiune de mișcare de aproximativ 30 de minute. În cadrul acesteia, poți lucra exerciții de masă musculara sau cardio, atât în casa, cât și outdoor.

4. Monitorizează evoluția ta ca sportiv

Îți dorești să atingi o greutate optimă? Te antrenezi pentru un maraton? Vrei să dormi mai bine în fiecare noapte? Monitorizarea progreselor pe care le faci, atunci când practici sportul tău preferat, te ajută să rămâi motivat pe termen lung.

O brățara fitness este extrem de utilă pentru o astfel de abordare a sportului. Cu ajutorul sau, înregistrezi durata sesiunii de mișcare, numărul de kilometri parcurși, ritmul cardiac, precum și alți indicatori simplu de monitorizat cu ajutorul tehnologiei.

Alege să faci mai mult sport cu o bratara Fitbit de la Mobino.ro Aceasta are un aspect atrăgător, fiind un accesoriu cool și simplu de integrat în orice tip de outfit, dar care poate susține eforturile tale zilnice, privind monitorizarea performanțelor și atingerea obiectivelor.

5. Recompensează-te după fiecare sesiune

La finalul antrenamentului, acordă-ți suficient timp pentru a observa starea de bine pe care o generează mișcarea, indiferent de tipul său (HIIT, exerciții cu greutăți, sport în echipă etc). Conștientizarea acestei recompense interne îți permite să rămâi motivat pe termen lung.

Ia în calcul și opțiunea recompenselor externe, așa cum poate fi o brațară fitness nouă, o pereche de pantofi sport de la brandul tău preferat, sau o pereche de căști in-ear, utilă în timpul sesiunilor de exerciții.

Retine că sportul te poate interesa atât timp cât găsești suficiente motive pentru a te motiva practicarea sa. Așadar, stabilește obiective cât mai clare, bucură-te de fiecare sesiune de mișcare și monitorizează progresele făcute, cu ajutorul unei brățări Fitbit de pe Mobino.ro

Sursa foto: drive.google.com/drive/folders/1I2Jw7z5aC4taUg5G2AnYogkmP7vUOvRG