De ce să alegi un exfoliant de față din comerț în locul unui scrub facial home-made

Detalii

CategoriiSanatate
Taguricosmetice naturale, piele
Ultima actualizareJoi 17 iunie 2021
Vizualizari483

Voteaza & Distribuie

Descriere

Celulele de pe stratul exterior al pielii mor constant. Deși este un proces natural, acestea se pot acumula la suprafața pielii, provocând pori înfundați și pete. Sună grosolan, dar nu îți faceți griji - există o soluție. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața pielii, păstrând pielea sănătoasă și tânără. Face acest lucru stimulând circulația, ajutând la sintetizarea colagenului și promovând rotația celulară. De asemenea, ajută la prevenirea erupțiilor, reduce dimensiunea porilor și îmbunătățește tonusul general al pielii.

Scopul principal al exfolierii feței este acela că pe lângă îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, aceasta îți va deschide și porii. Acest lucru permite pielii tale să absoarbă mai ușor cremele hidratante. De asemenea, prin exfoliere se stimulează regenerarea celulelor pielii, fapt ce întârzie semnele îmbătrânirii și ajută la a menține pielea proaspătă. Un bun exfoliant comercial este ca un glonț magic pentru orice rutină de îngrijire a pielii, deoarece ajută cu adevărat pentru aproape orice îți afectează fața. Este deosebit de potrivit în timpul iernii când ai de-a face cu pielea solzoasă și cu pete uscate care nu par să dispară niciodată, indiferent de cantitatea de hidratant pe care o folosești.

În cele ce urmează îți voi prezenta câteva motive pentru care este mai potrivit să alegi un exfoliant față din comerț în locul unui scrub facial home-made.

Tipurile de exfoliante comerciale

Exfolianți fizici vs. chimici

Exfolianții fizici Sunt destul de simpli și mai tradiționali, în comparație cu ceilalți. Cele bune tind să folosească granule mici pentru a îndepărta pielea moartă. De fapt, este normal să dorești să stai departe de orice exfoliant fizic care folosește particule mari, zimțate pentru a freca pentru a evita micro-secrețiile din piele. Vremea acestui tip de exfoliant fizic, care îți putea lăsa pielea oarecum dură și inflamată, este demult apusă pentru că există astăzi o multitudine de opțiuni de exfolianți fizici care sunt cu adevărat blânzi cu pielea ta, fără să o irite. Exfolianții fizici cu o bază de nisip sau pudră sunt un loc bun pentru a începe un tratament al pielii sensibile, deoarece granulația fină îți permite să decizi cât de intensă devine. Cu cât amesteci mai multă apă, cu atât devin mai blânzi și nu au acizi.

Exfolianții chimici


Aceștia utilizează substanțe chimice pentru a dizolva celulele moarte ale pielii. Totuși, nu lăsa cuvântul „chimic” să te sperie. Deoarece acești exfolianți nu implică spălare, tind să fie mult mai blânzi pe piele decât exfolianții fizici. Cei mai comuni exfolianți chimici sunt alfa hidroxi acizi (AHA- de regulă pentru un ten uscat) și beta hidroxi acizi (BHA – pentru un o piele grasă) precum și enzimele fructelor. Spre exemplificare, acidul glicolic (exfoliant AHA) dizolvă celulele moarte ale pielii și resturile de pe suprafața pielii. Exfoliază straturile superioare ale pielii, în timp ce hidratează și ajută pielea să păstreze umezeala. În timp ce BHA, cum ar fi acidul salicilic, are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, deci dacă ești predispus la erupții și puncte negre, acestea sunt o opțiune excelentă pentru tine. Toate aceste proprietăți cu diverse opțiuni de alegere, ale exfolianților fizici sau chimici, nu le ai disponibile în cazul unor scrub-uri faciale home-made, care în principal acționează nediversificat și unilateral asupra feței.

Alte diferențe în raport cu scrub-urile home-made

Va rezista substanțial mai mult

Unele dintre acele ingrediente din magazine pe care le-ai cumpăra pentru un exfoliant de casă, dar pe care nu îl poți cunoaște măcar, sunt substanțele de conservare, care sunt puse în exfolianții comerciali astfel încât să te poți bucura de produs mai mult timp. Altfel, orice preparare de casă a acestora va necesita mereu un timp și un efort suplimentare, aproape de fiecare dată când vei avea nevoie de ele. Pentru că, din experiență, te vei putea bucura de curățare numai timp de trei zile (și păstrat la frigider)

Un spor de eficiență

În același timp se poate constata o slăbire a eficienței, pentru că va dura mai mult timp pentru a vedea rezultatele, deoarece nu conține unele dintre ingredientele puternice create în laborator. Nici din punct de vedere al rezultatului final eficiența nu este aceeași, deoarece un produs comercial, datorită substanțelor active speciale, te ajută să îți păstrați porii cât mai limpezi și deschiși ceea ce înseamnă că, pe lângă faptul că persoanele predispuse la acnee pot experimenta mai puține erupții, orice cremă expusă ulterior pentru hidratarea și hrănirea pielii va avea un maxim de eficiență.

Un spor de frumusețe

Tot din aceleași motive, ale prezenței substanțelor active în compoziția exfolianților comerciali, se poate constata o evidentă superioritate în ce privește rezultatul estetic al aplicării acestora. Rutina de îngrijire a pielii găsește o cale mult mai clară și directă pentru a pătrunde în piele, dezvăluind-o mai strălucitoare și mai răcorită dedesubt, fiind acum și mai fină, iar machiajul tău stă apoi și el mai bine.

O varietate mult mai largă de opțiuni

Această vastă varietate a exfolianților din comerț este benefică și legat de tipul, care este în același timp variat, pielii fiecăruia. Poți face o alegere adecvată tocmai particularității tipului tău de piele, ceea ce nu îți poate oferi de multe ori un produs de casă. De asemenea limitarea tipului acestora din urmă este dată și de faptul că nu de puține ori îți pot lipsi ingredientele esențiale din casă, sau care de regulă se găsesc greu în comerț, cum ar fi de exemplu: cojile de nuci măcinate sau uleiul de eucalipt.

Scutire însemnată de timp și efort


Dincolo de orice discuție, cumpărarea unui exfoliant la magazin este mult mai ușoară decât a face una singură. Optarea pentru o curățare a feței cu produs de casă îți va lua timp. În funcție de cât de complexă este rețeta, poate dura câteva minute sau cu mult mai mult decât atât.

Sursa foto: freepik.com