In ce masura in 2023 un business StartUp va mai contracta credite bancare?

Detalii

CategoriiEconomie
Taguricredit bancar
Ultima actualizareMiercuri 16 noiembrie 2022
Vizualizari294

Voteaza & Distribuie

Descriere

In cazul in care te-ai gandit ca StartUp-ul tau ar avea nevoie sa fie finantat de un credit bancar, trebuie sa incepi sa cauti informatii despre ce presupune o astfel de modalitate de finantare si care este impactul pe care un credit il poate avea asupra business-ului tau atat pe termen scurt, cat si in ceea ce priveste o perioada mai indelungata. Este important sa te decizi asupra celor mai importante dintre nevoile tale, astfel ajungand sa aproximezi fondurile absolut necesare pentru a-ti putea indeplini visul!

In majoritatea cazurilor, detinatorii de StartUp-uri apeleaza la credite bancare pentru finantarea acestora. Ei iau intotdeauna in calcul varianta de a candida la un astfel de credit pentru nevoi urgente, dar stiu si ca exista si alte alternative, cum ar fi creditele cu obiect pe termen mediu sau lung, perfecte pentru investitii. Bancile aplica diverse conditii printre care: prezentarea rapoartelor lunare, indeplinirea cerintelor financiare si respectarea datelor de rambursare.

Start-up-urile incep cu credite bancare mici

Analizand tipul activitatii de business si nevoile financiare pe care le au, detinatorii de StartUp-uri aleg sa inceapa cu credite bancare mici, pe care sa fie sigur ca le pot inapoia, avand un termen scurt. Pe parcurs, cand afacerea se dezvolta din ce in ce mai mult, tinerii antreprenori apeleaza la banci si pentru investitii mai importante, pe termen lung. Sfatul profesionistilor pentru incepatori, este ca pentru extinderea spatiului de lucru sau achizitionarea celor mai noi si performante echipamente, sa apeleze la creditele destinate investitiilor.

Creditele pe termen lung nu sunt recomandate pentru cei care se afla la inceput de drum, deoarece acestia se pot vedea pusi intr-o situatie coplesitoare datorita presiunii rambursarii banilor. Finantarea trebuie aleasa intotdeauna calculat, deoarece in majoritatea cazurilor ea poate face diferenta dintre o afacere de succes si una care nu ajunge sa indeplineasca asteptarile antreprenorului plin de sperante. Cea mai importanta regula pentru antreprenori este sa nu faca niciodata imprumuturi mai mari decat pot duce!

La fel ca alte instrumente de finantare si creditul bancar vine cu anumite avantaje si dezavantaje pe care orice detinator al unui StartUp, ce spera ca afacerea lui sa prinda amploare si sa se dezvolte cat mai rapid ar trebui sa le ia in calcul.

Ca antreprenor trebuie sa stabilesti cat mai clar felul in care business-ul tau va fi impactat de un credit de investitii, cat de mult te va ajuta si in ce fel. De asemenea trebuie sa hotarasti daca dobanzile pe care va trebui sa le platesti sunt cele la care te-ai astepta. De asemenea este important sa analizezi ofertele mai multor banci, pentru a te putea decide care este cea mai buna pentru tine! Mai multe informatii despre acest subiect apar pe site-ul eafacere.ro