Izolarea Mansardei - o idee excelentă!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriizolatie termica
Ultima actualizareLuni 22 martie 2021
Vizualizari502

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se vorbește tot mai mult despre izolarea pereților exteriori cu materiale calitative și la fel de des poate apărea dezamăgirea. O prima cauza care duce la eșecul în ceea ce privește obținerea acelui confort termic atât de necesar în interiorul locuinței ar putea fi întocmai alegerea greșită a materialelor pentru izolare, însă la fel de bine pot apărea dezamăgiri chiar și atunci când sunt folosite materiale de calitate premium. Această situație se poate produce din două motive: aplicarea greșită a materialelor pentru izolație sau ignorarea izolării mansardei. Ei bine, izolarea mansardei reprezintă adesea ingredientul cheie atunci când îți propui să obții un confort termic superior în interiorul casei tale, iar dat fiind mai ales numărul mare de avantaje cu care această lucrare vine la pachet, ignorarea sa ar fi o mare greșeală.

Despre izolarea mansardei ne-am propus să vorbim și noi în acest articol realizat împreună cu echipa de la izosun.ro. Astfel, dacă te întrebi care sunt beneficiile unei astfel de lucrări și totodată ce materiale să folosești, atunci ai ajuns la locul potrivit.

Cât de necesară este izolarea mansardei?

Este o întrebare întâlnită frecvent în rândul celor care se gândesc la izolarea mansardei. Ei bine, ar trebui să știi că până la 25% din energia termică dintr-o locuință se poate pierde atâta timp cât mansarda nu este izolată. Prin urmare, folosirea unui izolator de calitate bună va contribui foarte mult la reducerea pierderilor de energie. Asta înseamnă mai mult confort și totodată costuri mai mici la încălzire. În ceea ce privește materialele ce pot fi folosite pentru izolarea mansardei, există destul de multe opțiuni în acest sens. Cele mai populare sunt însă vata minerală, polistirenul expandat și, nu în ultimul rând, spuma poliuretanică. Cea din urmă poate garanta o izolare ideală așa cum cu toții ne-am dori să obținem. Aceasta are proprietăți de izolare termică excelente și totodată poate garanta rezistență la umiditate pe timp îndelungat, proprietăți foarte apreciate de către constructori. Spuma poliuretanică se aplică rapid, prin pulverizare, garantând o acoperire uniformă și etanșeitate maximă.

Ce material să folosești pentru izolarea mansardei

Fiind atât de multe opțiuni pe care le ai la dispoziție atunci când îți propui izolarea mansardei, poți avea mari dileme atunci când te vezi în fața alegerii unui material anume. Ei bine, recomandarea noastră nu poate fi alta decât spuma poliuretanică. Aceasta este, așa cum spuneam și mai sus, alegerea optimă pentru izolarea unei mansarde. Totuși, contează să folosești tipul corect de spumă poliuretanică în funcție de suprafața izolată. Prin urmare, atunci când vrei să izolezi un plafon de beton, podeaua mansardei ar trebui să fie izolată folosind un tip de spumă cu celule închise. Este un tip de spumă ce prezintă un plus de rigiditate, fără ca proprietățile izolatoare să-i fie afectate.

Dacă, în schimb, va trebui să izolezi un tavan scheletic, atunci ar trebui să ai în vedere izolarea podelei mansardei folosind spumă poliuretanică cu celule deschisă. Aceasta are o greutate redusă, deci nu va încărca structura, iar proprietățile sale termice sunt excelente. În plus, garantează și o foarte bună izolare fonică.

Acestea fiind spuse, îți recomandăm și ție să îți izolezi mansarda folosind spumă poliuretanică iar avantajele nu vor întârzia să apară.