Prima mașina electrică inventată în urmă cu mai bine de 100 de ani

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini electrice
Ultima actualizareMiercuri 7 decembrie 2022
Vizualizari319

Voteaza & Distribuie

Descriere

Majoritatea oamenilor consideră că vehiculele electrice (EV) reprezintă o tendință a ultimilor 20 de ani. Dar, de fapt, prima mașină electrică a fost inventată de un om de știință britanic în anii 1800. Oamenii sunt acum martorii celei de-a doua revoluție pe piața mașinilor electrice (EV), întrucât prima s-a întâmplat acum mai bine de 100 de ani. Companiile de software development sunt angajate în prezent într-un efort constant de a îmbunătăți gama și eficiența vehiculelor electrice, iar expertiza lor în industria automotive pare să aducă rezultatele dorite. Evaluată la 163,01 miliarde de dolari în 2020, piața globală a vehiculelor electrice se preconizează că va atinge 823,75 miliarde de dolari până în 2030.

Prima mașină electrică - un proiect început dar neîncheiat

Deși este o provocare să atribui invenția EV unui autor sau unei țări, oamenii au început să creeze un concept în jurul vehiculelor alimentate cu baterii încă din anii 1800. Se crede că Robert Anderson, un inventator britanic, a proiectat prima mașină electrică din istorie între 1832 și 1839. La acea vreme, vehiculul era folosit doar pe trasee scurte, ca demonstrație, dar niciodată nu era folosit efectiv pe străzi. Era nepractic și neterminat, iar bateria sa care nu se putea încărca era prea grea pentru cărucior. Prin urmare, investitorii nu au fost interesați de această idee inovatoare.

EV-uri practice pentru prima dată – o idee scufundată

După ce Gaston Plante a inventat bateria reîncărcabilă în 1865, dezvoltarea ulterioară a vehiculelor electrice a fost posibilă, dat fiind faptul că au devenit practice. În 1884, inventatorul britanic Thomas Parker a creat prima mașină electrică fezabilă și eficientă cu potențial de producție în masă. După ce prototipul său a fost gata, acesta s-a scufundat în Canalul Mânecii în timp ce era transportat cu o navă pentru producție în masă la Paris. Deși ideea sa nu s-a materializat niciodată, el a marcat un moment critic în istoria EV.

Vehiculele electrice au la bază o abordare ecologică cu privire la efectele acestora asupra mediului înconjurător, fiind totodată și eficiente din perspectiva resurselor energetice. Companiile de software development depun eforturi în ceea ce privește inovarea tehnologiilor auto din dorința de a reduce costurile cu privire la achiziție și mentenanță, punând un accent deosebit și pe aspectele ce țin de siguranță.

Află mai multe pe arobs.com despre expertiza pe care o are compania AROBS în industria automotive.