Produse și ponturi recomandate pentru o petrecere perfectă

Detalii

CategoriiAlimentatie
Tagurimancare
Ultima actualizareVineri 29 octombrie 2021
Vizualizari407

Voteaza & Distribuie

Descriere

O petrecere perfectă este un mix reușit de ingrediente care trebuie alese și combinate cu mare atenție, astfel încât rezultatul să fie pe placul tuturor invitaților. Unul dintre aceste ingrediente este meniul, iar aici ne referim atât la felurile de mâncare cât și la băuturi. Astăzi ne-am hotărât să insistăm asupra acestui aspect, așa că îți prezenta câteva idei de meniu pentru toate gusturile.

Meniul rafinat

Dacă vrei să organizezi un eveniment select sau pur și simplu să-ți surprinzi invitații cu un meniu rafinat îți recomandăm câteva feluri simple, dar de mare finețe. Astfel, pe post de antreu, poți servi bruschete cu roșii și usturoi și crochete din prosciutto crudo. Avantajul e că se prepară rapid, ingredientele sunt ușor de găsit, arată foarte bine și sunt foarte delicioase. Ca fel principal, recomandăm un preparat pe bază de fructe de mare, în funcție de preferințele tale și ale invitaților. La capitolul băuturi, îți recomandăm vinul alb, vinul rosé și vinul spumant. Acesta poate fi servit și la desert, alături de o cremă de zahăr ars, cheesecake sau înghețată. Ca băuturi mai tari, te sfătuim să alegi dintre cele mai bune oferte la whisky.

Meniul pe bază de grătar


Românii sunt mari amatori de grătar, așa că dacă dai o petrecere în familie sau pentru prietenii apropiați, un astfel de meniu este cum nu se poate mai potrivit. În deschidere, poți servi niște crochete din bacon alături de mezeluri uscate. Felul principal va fi reprezentat, bineînțeles, de preparatele la grătar, așa că nu trebuie să te axezi doar pe un singur tip de carne. Alături de mușchiul sau ceafa de porc pot sta și carnea de pui, câteva bucăți de pastramă precum și nelipsiții mititei cu muștar. Și legumele la grătar se potrivesc într-un astfel de meniu, dar nu trebuie să uiți nici de salată. Toată lumea știe că berea și vinul sunt cele mai potrivite băuturi pentru grătar, așa că trebuie să completeze meniul, alături de apă minerală și sucuri. La desert ar merge ceva ușor; o înghețată ar fi cea mai potrivită.

Meniul light


Dacă invitații tăi țin foarte mult la siluetă și preferă felurile mai „ușoare“, le poți servi un meniu, cu puține calorii, dar extrem de delicios. Ca antreuri merg foarte bine tartele cu unt de arahide sau cu magiun și nuci, urmate de un frappé ușor în care ai adăugat un strop de sirop de arțar. La felul principal poți să-ți răsfeți oaspeții cu felii de pâine prăjită cu avocado și sparanghel, iar ca garnitură, cartofi copți cu parmezan și frunze de pătrunjel presărate pe deasupra. Fructele proaspete, tartele de fructe sau un cheesecake fără zahăr se potrivesc de minune la desert, alături de un vin spumant sau un rosé demidulce. Apa cu lămâie, lichiorurile slabe și vinul alb ușor sunt băuturile care pot completa un astfel de meniu light.

Ca bonus, îți prezentăm o rețetă simplă dar foarte puțin cunoscută, pe care te poți baza dacă vrei să-ți surprinzi invitații. Este vorba despre „roșii infuzate în votcă”, o variantă mai aparte a celebrului cocktail Bloody Mary, obținut din votcă și suc de roșii. De această, ai nevoie de roșii cherry întregi, care se pun într-un borcan sau un bol, după care se toarnă peste ele votcă și se adaugă puțin zahăr. Lichidul trebuie să acopere complet roșiile, iar recipientul se lasă în frigider timp de 24 de ore. Apoi, când sosesc invitații, servește-i cu un pahar cu Martini, în care să pui câteva roșii infuzate, în loc de tradiționala măslină verde. Roșiile se „pescuiesc” din pahar cu o scobitoare, după care se trec prin sare și se savurează, iar ritualul se încheie cu o înghițitură de Martini.

Sursa foto: unsplash.com/photos/y1XXWct5rBo