Scaune auto copii

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1460

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea scaunului auto pentru bebelusul d-voastra poate fi o misiune destul de dificila pentru unii parinti, mai ales daca este vorba de primul copil astfel incat sa nu existe experienta acumulata cu fratiorul mai mare. Gama relativ variata a ofertei, preturile ce variaza destul de mult si o multime de prieteni care, mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza, va ofera sfaturi, nu vor face decat sa ingruneze acesata misiune.

Grupa scaunelor auto spre care trebuie sa va indreptatai este Grupa 0+ recomandata de la 0 la 13 kg.

Aceasta grupa este grupa asa numitelor cosulete auto. Acestea ,spre deosebire de grupele mai mari sunt prevazute cu un maner pentru transport reglabil -de obicei in trei pozitii- si o copertina pentru soare detasabila. Aceste facilitati va permit sa transportati copilasul pe distante scurte asezat in scaunel.

Cel mai important aspect al acestei grupe de scaune auto, este pozitionarea fata de directia de mers.

Producatorii recomanda intotdeauna ca pana la varsta de 1 an, copii sa stea in scaunele auto pozitionate cu spatele catre directia de mers. Recomandabil ar fi ca scaunele sa fie fixate pe bancheta din spate, dar daca totusi il fixati pe scaunul pasagerului din fata, este obligatorie dezactivarea airbagului.

Curbura acestor scaune auto este special conceputa si certificata astfel incat sa nu duca la deformarea coloanei bebelusului si totodata sa ofere o pozitie confortabila pentru somn. Totusi, medicii specialisti nu recomanda ca un bebelus de pana la 3 luni sa petreaca mai mult de 2-3 ore zilnic in scaunul auto. Acest lucru nu inseamna nici pe departe ca nu este indicat sa faceti un drum mai lung de trei ore cu copilasul in scaunel, ci sa evitati a folosii scaunelul cand sunteti in casa pe considerentul ca "sa vada mai bine in jur" sau pe motivul ca ii place mult sa doarma in scaunel. Pentru aceasta achizitionati un balansoar sau sezlong, care de cele mai multe ori au mai multe nivele de reglare a spatarului.

In ceea ce priveste modalitatea de fixare a cosuletului in masina aveti de ales intre patru variante.

Fixarea directa a cosuletului cu ajutorul centurilor de siguranta ale masinii, fixarea cosuletului pe o baza fixa speciala ce a fost anterior fixata cu centurile masinii, fixarea directa a cosuletului prin sistemul Isofix cu care este prevazut, sau fixarea cosuletului pe o baza speciala ce a fost anterior fixata pe bancheta din spate cu sistemul Isofix.

Utilitatea bazelor fixe (atat Isofix cat si cat si cea adaptata pentru centurile de siguranta) apare in momentul in care doriti ca fixarea sau detasarea scaunului in si din masina sa fie cat mai rapida (2-3 secunde).

Despre sistemul Isofix se spune ca ar fi cel mai sigur mod de a asigura scaunul copilasului si ca atare majoritatea autoturismelor noi sunt prevazute pe bancheta din spate cu sisteme de adaptare la sistemul Isofix. Din pacate pretul considerabil mai mare fata de scaunele cu prindere prin centuri de siguranta nu fac accesibile aceste scaune tuturor parintilor.

O alta utilitatea a unor cosulete auto, este posibilitatea de a fi fixate pe cadrul de aluminiu al anumitor carucioare cu ajutorul unor adaptori gata incorporati sau care trebuie achizitinati separat. Exista totodata scaune auto care prin forma lor pot fi pozitionate perfect direct pe carucior (nu direct pe cadrul de aluminiu).

Printre caracteristicile general valabile ale scaunelor auto grupa 0+ se numara greutatea relativ mica care variaza intre 2,5 si 5 kg, centurile de siguranta cu prindere in 3 puncte, reductorul pentru cap si husa detasabila si lavabila.

http://www.bebebliss.ro