Singuratate si insingurare in mijlocul scenei sociale

Detalii

CategoriiSocial
Taguricabinet de psihologie, Consiliere psihologica, Psiholog, Psihoterapie
Ultima actualizareMiercuri 29 decembrie 2021
Vizualizari613

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din ce in ce mai mult, oamenii se simt singuri si abandonati, chiar daca se afla in mijlocul unei scene sociale extrem de aglomerate. Omul, sociabil prin definitie, are de suferit din cauza insingurarii sale. Lipsa timpului, distantarea impusa de pandemie, instrainarea sunt cauzele sfasierii sufletesti care duc la imbatranirea prematura a sufletului, o afectiune pe care psihologul Simona Constantin o poate vindeca prin intermediul unor arme puternice.

Acest psiholog cu inalta pregatire stiintifica si experienta profesionala stie care sunt efectele nefaste ale acestor boli moderne si contemporane numite: singuratate si insingurare.

Comunicarea online este diferita de comunicarea verbala, de posibilitatea de a privi interlocutorul in ochi si de a auzi inflexiunile vocii si de a analiza elementele paraverbale care insotesc mesajul. Omul modern era incurajat pana mai ieri sa socializeze, iar astazi s-a trezit traind cu obligatia distantarii de semenii sai. Il afecteaza in aceeasi masura si ascunderea in spatele unei masti, dar trebuie sa accepte aceasta etapa de tranzitie a vietii sale.

In orice caz, nicio persoana nu trebuie sa treaca singura prin ceea ce simte ca o copleseste spiritual. La singuratate si insingurare se poate adauga pierderea unei persoane dragi, ceea ce inseamna schimbarea brusca a cursului vietii din nou. Schimbarile sunt necesare din cand in cand, dar sa nu fie atat de dinamice si asa de brutale. Se spune adesea ca o problema nu vine niciodata singura si combinatiile de situatii grave bulverseaza fiinta.

Pierderea unei fiinte dragi inseamna un loc gol la masa, in casa, diminuarea considerabila a veniturilor si aplificarea problemelor de natura financiara. Decesul sotului intr-o familie tanara, cu copii si rate pentru casa, pentru masina si pentru electrocasnice este catastrofala pentru ca supravietuitorul nu stie cum sa se descurce cu toate aceste sarcini ce ii revin direct.

Persoana care trece prin astfel de evenimente nefericite sau altele similare trebuie sa mearga neaparat la psiholog si nu la oricare, ci la unul care se distinge prin:
- studii de specialitate
- numeroase cursuri de formare
- succes in cariera
- respectarea deontologiei profesionale
- este un model de comportament si de management al problemelor in viata personala.

Profilul psihologului eficient corespunde 100% profilului personal al psihologului Simona Constantin, care in afara studiilor de licenta in domeniul psihologiei, are si numeroase cursuri de formare, fiind membra a Colegiului Psihologilor din România si Consilier pentru Dezvoltare Personală certificat de Ministerul Muncii.

Parcursul sau profesional este de nota 10. Un psiholog trebuie sa fie creativ in munca sa, sa gaseasca solutiile eficiente prin care sa se apropie de pacientii sai. Simona Constantin are si veleitati artistice. Ea se delecteaza pictand si cantand la pian, prin urmare creativitatea este la indemana acestui psiholog de top. Pe site-ul oficial al acestui psiholog de succes sunt prezentate si ariile de interes sau problemele la a caror rezolvare ajuta sedintele de terapie ale Simonei Constantin.

Stresul, anxietatea si depresia fac din ce in ce mai multe victime. Din pacate, se pare ca varsta la care se manifesta aceste „boli” ale sufletului se afla pe panta descendenta. Si elevii de la scoala sunt stresati de teste, de examene, de exigenta iesita din comun a unor profesori si ajung in pragul depresiei. Depresia netratata duce, din pacate, la sinucidere. Uneori acesti elevi speriati de rezultatele lor la invatatura si de consecintele pe care ele le pot avea se tem si de parinti si le ascund adevarul. Acesti adolescenti teribilisti merg si mai departe, refugiindu-se in consumul de alcool, in droguri si in tutun.

O alta problema a omului contemporan o reprezinta faptul ca nu stie sau nu mai poate sa echilibreze viata personala cu munca sa. El isi canalizeaza intreaga energie in reusitele profesionale si viata personala este neglijata. Asa, primul copil apare dupa 40 de ani sau deloc, timpul liber se restrange si organismul se simte epuizat de munca. Sunt cazuri nefericite in care omul vine acasa, in familie, cu problemele de la serviciu, este artagos si intretine o atmosfera tensionata in casa si in cuplu.

Este nevoie de un psiholog bine pregatit care sa invete omul sa traseze bariere sigure intre cariera si viata sa profesionala. Deformatiile profesionale se exercita asupra celor din familie. Profesorul critica, vorbeste tare, aplica strategii didactice si in afara orelor de curs, iar acest lucru nu este corect.

Ofiterii se trezesc facand „instructie” cu cei dragi. O alta problema o reprezinta neglijarea rolului de partener de cuplu, de sot/sotie fiindca intreaga energie este canalizata catre rolul de parinte. Partenerul se simte neglijat, in aceasta situatie, iar copilul sufocat.

Si relatia parinte-copil are nevoie adesea de medierea unui specialist pentru ca intervine problema diferentelor dintre generatii. Depresiile postnatale sau cele din perioada sarcinii trebuie sa fie tratate cu toata seriozitatea, altfel ele degenereaza si in mod sigur va fi afectat si bebelusul.

O programare pentru sedintele de psihoterapie se obtine simplu:
- scriind un mail care va fi trimis la adresa: psihoplan@gmail.com
- sunand la numarul de telefon: 0726 622 356
- completand formularul de contact online
- accesand rubrica: Programeaza o sedinta!

Creativitatea psihologului prezentat mai sus reiese si din evenimentele permanente pe care le organizeaza cu pacientii. Lista celor mai interesante dintre ele se regaseste mai jos
  1. Deseneaza emotiile!
  2. Scrisori catre tine.
  3. Cursul firesc al furiei.
  4. Intalnirile cu dragostea.
  5. Parinti in pandemie.
  6. 1 ora doar pentru tine, mama!
Nevoia de psiholog este acuta, iar negarea acesteia nu ajuta la nimic. Terapia individuala costa 200 de lei pe ora, iar cea de cuplu 300 de lei pe ora.

Sursa foto: blogatu.ro