Titlu: 6 trucuri pentru a avea mai multă încredere în tine

Detalii

CategoriiSocial
Taguridezvoltare personala
Ultima actualizareMiercuri 19 februarie 2020
Vizualizari689

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fie că îți dorești să avansezi în carieră, să te faci plăcut în fața șefilor, sau să reușești să-ți pui pe picioare propria afacere, încrederea în tine este un element crucial. Da, vorbim despre încrederea aceea care îți dă aripi și te face uneori să simți că poți muta munții.

Într-o lume în care suntem din ce în ce mai irascibili, în care ne demoralizăm repede atunci când ne confruntăm cu situații din care nu prea ieșim învingători – fie că vorbim despre eșecurile de la serviciu sau cele din viața personală – ne pierdem mult prea ușor încrederea în noi.

Ei bine, noi ne-am gândit să te ajutăm puțin și să-ți recomandăm câteva trucuri pentru a avea mai multă încredere în tine și pentru a-ți duce la bun sfârșit proiectele. Cărțile de dezvoltare personală de la editura Curtea Veche Publishing îți pot da imboldul de care ai nevoie pentru a-ți schimba în bine viața și pentru a te redescoperi. Așadar, dacă ești interesat de dezvoltarea ta personală, citește aceste cărți!

1. Crede că poți și vei putea!
Încrederea în tine începe, în orice situație, cu acel „eu pot să fac asta“. Într-o lume în care este atât de ușor să-ți pierzi încrederea în tine și să te îndoiești de ceea ce ești, de ceea ce poți și de ceea ce reprezinți cu adevărat, este important să crezi în forțele și în cunoștințele tale, indiferent de reacțiile celor din jur.

Și, pentru că tot vorbeam despre încrederea în noi înșine, cartea Despre încredere, a lui Norman Vincent Peale reprezintă rețeta perfectă pentru grijile și neliniștile sufletești care ne copleșesc în anumite momente ale vieții. Mesajul lui Peale este incredibil de simplu, însă adevărat și mobilizator în momentele în care suntem cu moralul la pământ și fără încredere în propriile forțe, gata să abandonăm totul: dacă ai încredere, dacă vei crede că poți, vei putea!

2. Nu te îndepărta de obiectivul propus!
Totodată, încrederea înseamnă să nu te îndepărtezi prea mult de la obiectivul stabilit, să nu capitulezi și să nu-ți abandonezi planurile, oricât de multe dificultăți ai întâmpina. Cu alte cuvinte, nu te abate de la planurile tale, chiar și atunci când cei din jur nu mai cred în tine.

CarteaCurs practic de încrederea lui Walter Anderson cuprinde cele mai utile idei din articolele, cărțile, discursurile și prelegerile acestuia. Pe măsură ce o citești, vei învăța cum să câștigi cât mai multă încredere în tine. Structurată sub forma a 20 de lecții interactive – completate cu exerciții și exemple din viața reală – cartea lui Andersen te ghidează pentru a obține succesul personal și profesional.

3. Atitudinea întărește încrederea!
Cu toții ne-am întrebat la un anumit moment al vieții noastre de ce unii oameni reușesc în tot ceea ce-și propun, iar alții nu. Nu este suficient doar să te întrebi, trebuie să și faci ceva în acest sens. Mai exact, să acționezi și să încerci să schimbi ceva. Astfel, încearcă să schimbi ceva în atitudinea ta, să adopți o gândire pozitivă, să-ți folosești la maximum potențialul și, la pachet, va veni și încrederea în tine!

În cartea Pregătit pentru succes, autorul Jeff Keller ne devoalează că totul ține de atitudine, de capacitatea de a te imagina în postura de învingător. Este adevărat că nu suntem toți la fel, însă cei care reușesc să-și mențină optimismul și încrederea în sine obțin, într-un final, ceea ce-și doresc în viață. Alcătuită din 62 de eseuri, cartea prezintă strategiile cu ajutorul cărora poți avea o viață împlinită. Dacă o vei citi, vei descoperi tehnici pentru a avea o atitudine pozitivă și suficientă încredere în tine.

4. Nu fii reticent și spune un DA hotărât!
De obicei, atunci când ai de luat decizii importante, eviți să dai un răspuns hotărât. Parcă nu prea ai încredere în tine și simți că, în cazul unui eșec, vei purta întreaga responsabilitate pe umerii tăi. Ei bine, asumă-ți riscurile și atunci când tu crezi că merită, spune un DA hotărât. Este un alt fel de a-ți demonstra că ai încredere în instinctele tale.

Cartea Anul lui DA, de Shonda Rhimes, publicată de editura Curtea Veche Publishing te va inspira să spui DA lucrurilor în care crezi fără să -ți fie teamă că vei putea eșua sau că nu vei fi suficient de bun. Acel DA spus se poate transforma ulterior într-un risc, însă ce ar fi victoriile dacă nu ne-am asuma și riscuri?

Cartea a însemnat pentru Shonda Rhimes o călătorie interioară plină de provocări. Mai exact, s-a luptat cu anxietatea și a învins-o. Și-a propus să slăbească și a reușit. A acceptat că, uneori, cel mai sănătos este să renunți – fie că este vorba despre oameni sau despre ambiții. Prin felul în care povestește, autoarea le oferă celor dornici de schimbare încrederea și curajul de care au nevoie pentru a-și regăsi sinele echilibrat care există în fiecare dintre noi.

5. Stabilește-ți clar scopurile!

Este important că îți dorești să faci lucruri și că ești omul planurilor. Însă, în cele mai multe dintre situații, ar fi ideal să-ți stabilești niște scopuri clare pe care să le urmărești cu perseverență. Nu este suficient să vrei, trebuie să și acționezi cu încredere și cu gândul că vei reuși.

În cartea Taci și treci la treabăa lui Brian Tracy vei găsi sfaturi și informații prezentate succint și cât se poate de pragmatic. Viziunea autorului asupra succesului te va face atent la lucruri pe care înainte le ignorai sau pe care pur și simplu nu le luai în seamă, din diverse motive. Așadar, îndrăznește să ai scopuri mărețe și nu te lăsa până când nu le atingi!Însă nu acționa haotic, ci fă-ți un plan concret care să te ajute să ajungi mai ușor la destinație, adică la obiectivul propus.

6. Gândește pozitiv!
Succesul, sănătatea, fericirea, încrederea în forțele tale depind de felul în care gândești. Puterea minții are resurse nebănuite, iar gândirea pozitivă atrage în mod natural ceea ce este bun şi frumos. Așadar, încearcă să vezi în tot ceea ce faci partea plină a paharului, iar acest lucru te va ajuta să ai mai multă încredere în visul tău.
Cheia Succesului. Gândirea Pozitivă, scrisă de Napoleon Hill şi W. Clement Stone, reprezintă o carte-fenomen care transmite lumii ideea că oricine îşi poate realiza visurile, având atitudinea corectă.

De fapt, a avea încredere în forțele tale ține de felul în care tu alegi să vezi lumea, să crezi, să-ți stabilești obiectivele, să gândești pozitiv, să nu te abați de la drumul ales, să ai atitudinea potrivită în orice moment și, nu în ultimul rând, să spui un DA hotărât atunci când trebuie. Indiferent de consecințe și de riscuri.