Trei ponturi mari pentru amenajarea unei băi mici

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareVineri 8 ianuarie 2021
Vizualizari787

Voteaza & Distribuie

Descriere

Băile mici au un farmec aparte, fiindcă oferă senzația de intimitate și liniște. Totuși, aceleași dimensiuni reduse reprezintă și un inconvenient: lipsa spațiului impune utilarea și mobilarea băilor în consecință. Dacă și tu te lovești de această problemă, să știi că îți poți utila baia cu gust, chiar dacă este micuță, dacă te inspiri din ideile de mai jos.

Folosește elemente speciale pentru băi mici

Dacă spațiul nu îți permite amplasarea unei căzi spațioase, alege o cabină de duș potrivită băii tale. Ai la dispoziție o multitudine de modele de cabine si cadite de dus, așa că e greu de crezut că nu vei găsi ce ți se potrivește. Fie că ți-ai creat o baie simplă, cu minimul necesar la nivel de utilare, fie că ai baia placată cu piatră naturală, modelele moderne de cabine și cădițe de duș sunt o alegere excelentă. Poți alege o cabină simplă, pe semirotund și profile din aluminiu, sau te poți îndrepta către cabine cu hidromasaj, pentru a transforma complet un simplu duș într-o experiență memorabilă. Nu îți fă griji cu privire la întreținere, pentru că aceste cabine de duș sunt rezistente și estetice. Ele sunt realizate din sticlă securizată- suprafețele transparente- și acril, pentru suprafața cădițelor.

Depozitează pe verticală

Deși, în general, băile folosesc dispunerea pe orizontală a articolelor, în cazul încăperilor mici această regulă se schimbă. Alege rafturi supraetajate, pe care să așezi produsele de baie și, de asemenea, creează un loc special pentru prosoape, de preferat, cât mai la îndemână. În general, este indicat să eviți dulapurile mari și greoaie, poziționate la nivelul blatului sau al chiuvetei sau lavoarului, și să te îndrepți spre utilizarea polițelor suspendate. În acest fel, vei elibera suprafețele de jos și vei crea impresia de spațiu mai amplu, chiar dacă baia este relativ mică.

Folosește culori simple și deschise

Băile mici trebuie amenajate corect și din punct de vedere cromatic. O culoare potrivită poate crea iluzia de spațiu în timp ce o nuanță prost aleasă lasă impresia de aglomerare. Astfel, pentru ca spațiul să pară mai amplu, poți amenaja baia în culori cât mai aproape de natural: bej, maro, cafea cu lapte, culoarea untului, roz pal sau bleu. La polul opus, nu folosi culori tari - roșu, verde sau negru - pentru băile mici. Nu vei face altceva decât să micșorezi, din punct de vedere vizual, acel spațiu. De asemenea, tot în cazul băilor mici, evită elementele decorative de perete, dar și faianță cu modele complicate. Mai bine, folosește faianță sau piatra naturală, cu modele cât mai simple, fără imprimeuri obositoare.

Achiziționează accesorii simpliste

Pentru a nu încărca și mai mult un spațiu mic, cumpără articole de baie simple și cât mai apropiate, din punct de vedere al culorii, de restul încăperii. Alege suporturile de periuțe, savonierele sau coșurile pentru prosoape în nuanțe deschise, integrându-le, astfel, delicat, în peisajul total. Băile mici pot avea acest dezavantaj al spațiului, însă, există soluții speciale prin care problema poate fi depășită. Tot ceea ce ai de făcut este să asculți recomandările specialiștilor și, de ce nu, să apelezi chiar la ajutorul unui designer de interior pentru alegerea celor mai bune tipuri de amenajări.

Sursa foto: unsplash.com/photos/d-zkUcfJbWw