Get Empowered. Get Employed

Get Empowered. Get Employed

Detalii

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
457

Voteaza & Distribuie

Descriere

Get Empowered. Get Employed
Băile Tuşnad, Harghita
8 – 17 decembrie 2017
Astăzi tinerii din întreaga Europă se confruntă cu provocarea tranziției de la educație la ocuparea forței de muncă. Acest lucru este corelat de date statistice care confirmă faptul că 8,7 milioane de tineri cu vârste între 15-29 ani sunt șomeri și 13,7 milioane nu se află în câmpul muncii, în educație sau în formare (http://ec.europa.eu/europe2020). Unul din răspunsurile potențiale la această problemă îl reprezintă activitatea lucrătorilor de tineret care poate influența pozitiv integrarea tinerilor pe piața muncii. Unul dintre obiectivele strategice ale Comisiei Europene în ceea ce priveşte Educația și formarea europeană 2020 (ET2020) se concentrează asupra creşterii capacităţilor de angajare şi antreprenoriat ale tinerilor. Asociaţia Young Europe Society doreşte să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv strategic prin activitatea sa în domeniul tineretului.
În acest sens în perioada 08-17.12.2017 implementează cursul de pregătire finanţat prin programul Erasmus + „Get empowered.Get employed” în Băile Tuşnad, judeţul Harghita ce reuneşte 30 de lucrători de tineret şi 4 traineri ce provin din zece ţări: Bulgaria, Macedonia, Italia, Cehia, Polonia, Estonia, Lituania, Slovacia, Ungaria și România unde vor lucra împreună pentru a descoperi sensul și impactul metodelor și tehnicilor non-formale în activitatea de tineret și modul de aplicare a acestora în contextul scăderii șomajului în rândul tinerilor.
Printre obiectivele proiectului se numără:
  • Creșterea nivelului de cunoștințe, abilități și atitudini pozitive ale celor 30 de tineri în aplicarea metodelor non-formale pentru a facilita accesul tinerilor pe piața muncii;
  • Creșterea capacităților celor 10 ONG-uri partenere în organizarea de evenimente, activități și ateliere de lucru pentru tineri care pot crește șansele acestora de a accesa piața muncii;
  • Sporirea numărului de resurse pentru lucrătorii de tineret în ceea ce privește metodele non-formale de învățare și crearea unui ghid al activităților non-formale.
Toate metodele de învățare utilizate sunt non-formale, precum: prezentarea, brainstorming-ul, jocul de rol, implicarea activă a participanților în discuție, facilitarea grafică și cartografierea minții colaborative, studiu de caz; învățarea prin practică, masa rotundă și multe altele. Proiectul implică de asemenea elevi ai Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc unde cei 30 de lucrători de tineret vor susţine un atelier elevilor claselor a X-a pe tema creşterii angajabilităţii.
Proiectul actual finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus + reprezintă o parte a unei strategii pe termen lung a organizaţiei prin care îşi propune să contribuie la creşterea angajabilităţii şi a activităţii antreprenoriale în rândul tinerilor.