4 stiluri de amenajare potrivite pentru bucătărie

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, piatra naturala
Ultima actualizareMiercuri 10 februarie 2021
Vizualizari527

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucătăria, spaţiul de gătit şi de mâncat, reprezintă locul în care oamenii încep şi îşi încheie ziua şi în care preferă să petreacă timp de calitate împreună. Progresele tehnologiei au adus bucătăriile de la marginea către centrul casei. În cele ce urmează, îţi prezentăm câteva dintre secretele unei bucătării amenajate util dar și stilurile cele mai întâlnite.

Rustic

Pentru cei care doresc ca, atunci când intră în bucătărie, să-şi aducă aminte de casa bunicilor din copilărie, rusticul este reţeta câştigătoare. În acest stil, lemnul este protagonist. Datorită aspectului cald, mobilierul şi accesoriile din lemn transforma bucătăria într-un loc primitor. Blatul, fronturile mobilei, podelele şi grinzile din lemn de esenţă tare se îmbină armonios şi ascund minunile tehnicii în materie de electrocasnice. Într-o bucătărie rustică, luminile trebuie să fie calde. Pentru mai multă diversitate, combină lemnul cu piatra, pe care o poţi aşeza în stare naturală ca blat sau pardoseală. Dacă spaţiul permite, amenajarea unui şemineu devine elementul central al camerei.

Modern

O bucătărie modernă este alegerea perfectă pentru mediul urban, indiferent că vorbim despre apartamente în bloc sau case. În orice magazin de profil, găsești rubrica „modern”, atunci când cauţi materiale de construcţii, mobilier sau accesorii. Ideea este să le îmbini armonios, pentru utilitate şi aspect plăcut. Bucătăriile moderne includ materiale naturale şi elegante, cu linii orizontale şi verticale, simetrii perfecte şi îmbină lemnul şi piatra cu metalul. Dezordinea lipseşte cu desăvârşire, blatul străluceşte, iar privirea este atrasă de calitatea materialelor, nu de aglomerarea unor accesorii inutile. Într-o astfel de casă, luxul este cuvântul definitor.

Industrial

Stilul industrial gravitează între cărămidă, metale şi lemn. Conceptul este deschis, iluminarea este ambientală. A pornit din apartamentele new-yorkeze, dar, s-a extins rapid în piaţa europeană şi cucereşte chiar şi proprietari de case. Nu arată cald sau confortabil, dar este la fel de utilă. Pasionaţii de urban food încearcă să aducă în propria locuinţă elementele care i-au atras în restaurantele de profil preferate. Culorile trebuie să fie neutre – alb, negru, gri şi maro, rafturile de cele mai multe ori deschise, cărămida de pe pereţi este expusă în stare brută, iar conductele rămân la vedere. Podelele, pereţii sau tavanul din beton sunt o marcă înregistrată a stilului. Lemnul este binevenit, însă, accesoriile sunt, în mare măsură, metalice.

Eclectic

Cele mai multe bucătării aparţin stilului eclectic, deși, de multe ori, proprietarii nici nu realizează acest lucru. Acest stil se caracterizează prin îmbinarea elementelor de diferite forme, materiale şi culori. Când nu au nici o noimă, rezultatul poate fi dezastruos. Însă, atunci când alegi să combini ceea ce trebuie din mai multe stiluri, respectând reguli de bază ce ţin de compatibilitate şi cromatică, rezultatul este unic şi admirabil.

Un proiect eclectic de bucătărie bine realizat îţi va oferi satisfacţia iniţiativei duse la capăt cu succes. Îmbinarea elementelor care te-au atras în timpul călătoriilor şi integrarea acestora în stilul general al casei este o declaraţie pe care o faci cu privire la mediul în care trăieşti şi care trebuie să te reprezinte. Dacă doreşti doar o notă de opulenţă, alege robinete aurii pentru chiuvetă, în timp ce restul metalelor rămân comune. Înlocuieşte masa tradiţională cu un blat personalizat, sau scaunele „cuminţi“ cu unele cu inserţii metalice. Accesoriile sau textilele pot fi opinia separată la restul casei, care vor atrage toate privirile.

Pentru amenajarea bucătăriei, nu există o reţetă a succesului general valabilă. Ceea ce se potriveşte într-un loc poate părea greşit în alt spaţiu, în timp ce unele lucruri pot fi reconfortante pentru unii şi respingătoare pentru alţii. Pentru proiectul tău, trebuie să ţii cont, în primul rând, de nevoile familiei şi de stilul general al casei. Dacă nu eşti sigur ce ţi se potriveşte, caută inspiraţie online, în showroomuri sau apelează la ajutorul unui specialist în design interior.

Surse foto:
piatraonline.ro/marmura-crema-royal-polisata-60-x-30-x-1-7-cm
piatraonline.ro/lastra-autograph-golden-sky-polisata-2-cm