Află totul despre dermatita atopică

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridermatolog, dermatologie, Dermatologie Pediatrica
Ultima actualizareVineri 26 mai 2017
Vizualizari1397

Voteaza & Distribuie

Descriere

Copiii sunt foarte importanţi pentru fiecare dintre noi, aşa că momentele dificile şi în care ei suferă de anumite afecţiuni pot fi momente de îngrijorare pentru părinţi. Atunci când sunt foarte mici ne vine destul de greu să ne dăm seama care sunt lucrurile deranjante pentru copil şi implicit care sunt remediile pentru ameliorarea acestora.

Starea de sănătate a copilului este foarte importantă. Dermatita este doar una dintre afecţiunile cu care se poate confruntă un copil. În continuare veţi afla tot ce trebuie să ştiţi despre dermatită în cazul copiilor şi care sunt remediile ei. Puteţi de asemenea să consultaţi cartea ce ajută la dermatită atopica la sugari.

Începem prin a descrie dermatită atopica care este o afecţiune cronică ce manifestă într-o perioada destul de lungă în copilărie şi poate debuta la orice grupa de vârstă. De fapt, dermatita este o afecţiune a pielii, o alergie.

Această boală este foarte frecventă la sugari, iar simptomele sunt declanşate în primul rând de praful din casă, polenuri, alimente alergene, fructe cu seminţe, soia, acarieni etc. Există foarte mulţi copii care se confruntă cu această problema, însă aceasta se poate ameliora definitiv la un moment dat. Trebuie să ştiţi şi că dermatita atopica nu este deloc contagioasă.

Factorii de mediu activează simptomele dermatitei atopice în cazul copiilor care au moştenit terenul atopic. Astfel, pielea manifestă inflamaţii şi mâncărimi foarte puternice ducând până la umflare fisurare, aparitia crustelor sau chiar a solzilor. Specialiştii clasifică dermatita în două tipuri:

Dermatita infantile, ce apare sub formă unor leziuni şi se mai manifestă în general la nivelul capului, gâtului, trunchiului şi extremităţilor. Apare de regulă în cazul copiilor între 2 luni şi 2 ani şi produce o iritatie cu mâncărimi care generează cruste pe faţă şi scalp.

Dermatita copilăriei, ce se manifestă sub forma unor leziuni mai puţin acute şi mai puţin umede şi apare de regulă în zonele flexonare. Acest tip de afecţiuni se manifestă sub forma unor papule uscate şi apare la copii cu vârstă între 4 şi 10 ani.

Dermatita atopica este considerată una dintre afecţiunile care are mai mulţi factori declanşatori şi este destul de greu de tratat. Dermatologii ştiu că principala cauzǎ a acestei afecţiuni este tocmai predispoziţia ereditară. Dacă ambii părinţi au suferit de această afecţiune în copilărie, în mod cert şi copii se confruntă cu aceeaşi concediu.

Între 10 şi 20% din copii au probleme cu dermatita atopica, iar 50% dintre aceştia s-au confruntat cu aceastǎ problema în primul an de viaţă. Evoluţia acestei boli se ameliorează în momentul creşterii copilului, ajungându-se ca la pubertate să nu se mai confrunte cu această problemǎ.

Astfel, dacă va doriţi să scăpaţi copilul de această afecţiune va trebui să fiţi foarte atenţi la factorii care favorizează şi întreţin boala.

vindecadai.ro