Poluarea şi curăţarea apei

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapa, poluare
Ultima actualizareLuni 18 mai 2015
Vizualizari1349

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu toate că acoperă peste 90% din suprafaţapământului apa este unul din cele mai importante elemente de pe această planetă, fiind singurul aspect care ne menţine în viaţă. Din totalul acesta, aproximativ de 2% este concentrată în gheţari, şi doar 1% este utilizată pentru consum. În afară de faptul că folosim apă pentru consum, trebuie să menţinem apă pentru oceane, lacuri şi râuri pentru acele vietăţi care asigură fauna acvatică. Cum populaţia este în creştere rapidă, resursele de apă din întreagă lume sunt poluate atât de mult încât organisme întregi şi ecosisteme sunt rănite de aceasta, încât se trage un semnal de alarmă în privinţa utilizării acesteia.

Cauze de poluare ale apei

Atunci când vorbim de apă poluată vorbim şi despre cauzele prin care aceasta se poluează şi nu trebuie să scăpăm din vedere elemente precum consumul apei în zonele agricole şi industriale, în cele de uz casnic, precum şi la sistemul de canalizare şi irigare. Astfel s-a introdus în sistemul de canalizare curgerea apei, fără că aceasta să fie tratată, încât unele organisme rămân nedizolvate în apă şi afectează populaţia consumatoare. Apa, de asemenea, este poluată şi din cauza scurgerilor din suprafeţele industriale, ale terenurilor agricole şi ale zonelor urbane, pentru că sistemul acestora de curăţare se face prin drenuri de apă, prin furtune specializate care nu asigură tratarea apei în nici un fel.

Pentru că ne referim şi la domeniile industriale, precum restaurările, auto, construcţiile sau transporturile, sistemul farmaceutic sau cel alimentar este bine să ne preocupăm de o eliminare a apei, care să nu afecteze în cele din urmă şi mai mult mediul, pentru că ceea ce vom obţine va avea un efect negativ. Motiv pentru care atunci când lucrăm în asemenea domenii de activitate este bine să luăm în considerare ceea ce meşterii de la www.sablam-tot.ro spun cu privire la aspectele de curăţenie, de sablare sau de curăţare cu abur uscat a echipamentelor de lucru şi a dispozitivelor care facilitează producţia sau construcţia.

Atunci când ne dorim să obţinem cele mai sigure suprafeţe, ne asigurăm să folosim cele mai noi metode de curăţare, menite să distrugă mizeriile şi bacteriile fără alte procese de curăţare şi dezinfectare, încât cele mai multe acţiuni de curăţare conţin apă, ideală în dizolvarea reziduurilor. Alături de alte substanţe chimice, apa ajută la igienizarea suprafeţelor, încât acestea să fie curate şi lipsite de mirosuri neplăcute.

Măsuri de prevenire a poluării apei

Pentru că tot ceea ce se consumă se revarsă în cele mai mari zone industriale, trebuie să luăm în considerare unele măsuri de prevenire a poluării apei, şi anume:

•Depozitarea produselor toxice precum vopsele, uleiuri auto sau produse de curăţat în zone special amenajate, încât este mai bine ca în procesele de curăţare a casei sau a imobilelor industriale şi de afaceri să folosim produse non-toxice.
•De asemenea, nu trebuie să aruncăm produse de acest gen în toalete sau în chiuvete.
•Gunoiul, indiferent că e din zona industrială sau e din casă, trebuie să fie depozitat în mod corespunzător. Produsele non-degradabile cum ar fi tampoanele, şerveţele sanitare, scutecele nu ar trebui să fie aruncate în toaletă, pentru că acestea încetinesc procesul de tratare a apelor uzate, şi mai apoi ajung ca aşternut pe unele ecosisteme.
•Trebuie să nu aruncăm gunoi în râuri, lacuri, mări sau oceane, pentru că în loc să ne bucurăm de plajă şi de soare, va trebui să suportăm consecinţele degradării mediului. Colectaţi deşeurile şi aruncaţi-le în sistemele de eliminare a acestora din apropiere.
•Folosirea produselor de uz casnic ecologice precum articolele de toaletă, a materialelor de curăţare de uz casnic şi industrial pe baza de săpun, detergent bio reprezintă o soluţie reală în acest mediu de poluare a apei.